sportski sportski sportski sportski

KOD

HT PREMIJER LIGA: Sonik i Dubrava će pokušati pomrsiti račune svima, ali imaju samo jedan cilj

Prošlogodišnji prvoligaši, Sonik Puntamika i Dubrava Furnir, su odradili dobre pripreme i nadaju se uspješnoj sezoni.

Sonik Puntamika je nastup u Premijer ligi izborila redovnim putem, osvajanjem 1. mjesta u regularnom dijelu sezone, a onda kroz tri utakmice doigravanja, baš protiv Dubrave, izborila Premijer ligu. Već tada su krenule pripreme za novu sezonu, koja je evo već tu.

SONIK PUNTAMIKA

Zadrani su prvo riješili pitanje trenera i vodili se logikom da ne treba dobitnu kombinaciju mijenjati i Šime Kraljević, koji ih je doveo do Premijer lige, bit će njihov trener i u novoj sezoni. Šime se vodio idejom, koja je apsolutno logična, da će za Sonik najviše dati njegova djeca, momci iz Zadra. Od prošle sezone tu su ostali nosioci igre Dino Palčić, Teo Petani, Josip Ceranja, Eddi Jurjević i Marko Atelj, kojima su nadodani prvo prekaljeni Šime Špralja, koji će popuniti mjesto pod košem, zatim se iz Italije vratio bivši igrač Jazina, Emilio Banić, došao je na mjesto playmakera odlični Juraj Segarić, dok će Špralji mjesto pod košem praviti Josip Jukić iz Splita. Njima je Sonik na kraju pridodao bivšeg igrača Cibone, Josipa Popića, koji će propustiti nekoliko utakmica na početku, zbog ozljede, no kada se oporavi, trebao bi biti pojačanje novacima u ligi, dok se iz SAD-a u Zadar vratio mladi Krešimir Jerkov.

Zadrani su odradili vrlo dobre pripreme i spremni su za novu sezonu. Okosnica ekipe trebala bi biti u bekovskoj liniji Palčić-Segarić-Petani, a pod koševima će glavnu riječ voditi Špralja i Jukić. Kraljević vjerojatno neće previše odstupati od igre koju je Sonik igrao prošle sezone, eventualno su tu moguće kozmetičke promjene, no brza i borbena igra sigurno neće izostati. Imaju Zadrani u svojoj ekipi i jedno i drugo, iskustva prije svega, a i domaću dvoranu Jazine, u kojoj nitko neće lako do bodova. Naš je dojam da bi Sonik ove sezone mogao biti svojevrsni “DARK HORSE” sezone. Ukoliko ekipa ostane zdrava i na okupu, mogli bi biti iznenađenje prvenstva. Rapored ih možda nije previše mazio na početku sezone pa će u prva četiri kola igrati tri puta u gostima, no u Zadru se nadaju pozitivnom omjeru nakon četiri kola.

1.kolo: Alkar-Sonik

2.kolo: Sonik-Šibenka

3.kolo: Hermes Analitica-Sonik

4.kolo: Vrijednosnice Osijek-Sonik

5.kolo: Sonik-Gorica

PROGNOZA: 8./9. mjesto

DUBRAVA FURNIR

Momčad Darka Krunića je odlaskom Cedevite popunila upražnjeno mjesto u Premijer ligi pa tako ne neki način zadovoljila svoje apetite iz prošle sezone, kada su iskazivali ambicije za najviši rang.

Krunić je svoje redove prvo popunio Amerikancem, dobro poznatim na terenima Prve lige, Christopherom Hortmanom, koji je prošle sezone odigrao nekoliko utakmica za Pulu, a pokazao se do sada kao pogođena investicija. Iz Jazina je u Dubravu stigao Josip Gulam, koji će popuniti upraženjo mjesto nakon ozljede Stipe Ćubrića, čiji je povratak još neizvjestan. Posljednja dva pojačanja koja su došla u klub su Marko Šarac i Marko Proleta i sa njima dvojicom Krunić je zaključio listu novih igrača. Igrači koji su i prošle sezone bili nosioci igre su tu, prije svega Ante Smolić, Petar Perić i Kristijan Šutalo i uz četiri nova lica u svlačionici, ti bi igrači trebali biti nosioci igre. Od prošle sezone u Dubravi više ne stanuje Filip Šimović, jedan od najboljih igrača iz prošle sezone, koji je preselio u Hermes i tek će vrijeme pokazati koliko će se i hoće li se to osjetiti u njihovoj igri, iako me osobno čudi da Dubrava nije uložila više napora da osigura njegov ostanak. Kao i kod Sonika, Dubravi će sigurno primarni cilj biti osigurati ostanak u ligi, no na svom terenu će sigurno pokušati “zapapriti” svima. Ono što im ne ide na ruku je početni raspored, u kojem igraju sa Cibonom, Zadrom, Škrljevom i Vrijednosnicama Osijek, dok od lakših protivnika imaju samo Zabok.

1.kolo: Dubrava-Zabok

2.kolo: Škrljevo-Dubrava

3.kolo: Dubrava-Cibona

4.kolo: Zadar-Dubrava

5. kolo: Dubrava-Vrijednosnice

PROGNOZA: 10. do 12. mjesto

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype