sportski sportski sportski sportski

KOD

Sonik prvi finalist, Dubrovnik izjednačio

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Odigrane su danas druge utakmice doigravanja Prve lige, u kojima je Sonik svoje probleme riješio, a slijedi nam majstorica Dubrava-Dubrovnik.

 

PRVA LIGA, play off, 2. utakmice:

Agrodalm-Sonik Puntamika 65:89 (18:19,13:20,14:29,20:21)

(Gržinić 15, Radoš 10, Ribarić 10/ Petani 17, Atelj 15, Palčić 15)

 

Prvo poluvrijeme utakmice ponudilo je koliko toliko neizvjesnost, no već treća četvrtina, koju su gosti dobili čak 15 razlike, je odlučila pobjednika. Sa zaostatkom od 23 poena, Agrodalm se nije nikako mogao snaći i gosti su zaluženo otišli u finale. Umor je bio presudan faktor kod Agrodalma, s obzirom na obaveze njegovih igrača i putovanje, ali to sigurno ne umanjuje zasluge odlične ekipe iz Zadra, koja je “pruženo” i iskoristila. Kao i u prvoj utakmici, oni najiskusniji igrači trenera Šime Kraljevića preuzeli su teret i iznjeli utakmicu. Teo Petani, Marko Atelj i Dino Palčić, kao najiskusniji i okosnica ekipe, bili su najbolji u redovima Zadrana te odveli svoju ekipu u finale.

 

Dubrovnik-Dubrava 87:79 (22:26,21:18,18:21,26:14)

(Raguž 18, Vodopija 15, Dubelj 15/ Šutalo 17, Perić 15, Ćubrić 15)

 

Da pitate trenera Krunića o ovoj utakmici, vjerojatno bi vam rekao da je ovo već uhodani scenarij. Vodila je Dubrava nakon prvih deset minuta, a onda i na ulasku u zadnju četvrtinu, no to opet po tko zna koji puta ove sezone nisu znali zadržati i spasiti. Furiozni Dubrovčani su odigrali odličnu zadnju četvrtinu, potpuno okrenuli rezultat i iz minusa se vratili u utakmicu. Dubrava je u tim trenucima izgledala izgubljeno, dok su igrači trenera Vreće zabijali iz svih pozicija, prilaze košu zatvorili i dobili zadnju četvrtinu 12 razlike te na kraju zasluženo slavili. Po svemu, čeka nas prava poslastica u trećoj utakmici.

 

 

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype