sportski sportski sportski sportski

KOD

Sparsi nadigrali skromni Split na Gripama i uzeli meč loptu za ulazak u ABA ligu

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Split je skupio 21 izgubljenu loptu danas protiv iznimno motiviranog protivnika i naletio na zid.

Doigravanje za ABA ligu, 1. utakmica:

Split-Spars 70:76 (22:26, 24:23, 16:13, 8:14)

(Luković 19, Perković 15, Babić 15 / Kamenjaš 19, Hasandić 14)

Kad ubaciš 24 poena u drugom poluvremenu, a samo 8 u posljednjoj četvrtini, ne možeš se nikako nadati pobjedi. Upravo je to Split danas napravio u utakmici u kojoj je tražio pobjedu za mirni uzvrat u subotu. Ništa od toga.

Još je prvo poluvrijeme za Split izgledalo koliko toliko dobro, ako ništa drugo zabijali su koševe, iako su na veliki odmor otišli sa minusom od tri poena. Previše je danas bilo grešaka, na obje strane terena, čak 21 izgubljena lopta u ovakvoj utakmici, protiv prilično motiviranog i energetski vrlo dobrog protivnika, bilo je samoubojstvo. Nedostajo je danas jako Pavle Marčinković, koji bi po nekim najavama trebao biti spreman za uzvrat u subotu i jednostavno nitko nije uspio nadomjestiti energiju koju on daje na terenu.

S druge strane, gosti su se mučili u skoku, gdje je Split potpuno prednjačio, ali su u završnici utakmice bili puno koncentriraniji i precizniji. Njihova je trica do same završnice bila očajna, svega tri lopte su ušle, a onda su u ključnim trenucima stavili dvije i ostavili Split bez nade. Split koji je i danas šutirao više trica nego dvica pa je jasno iz te statistike na koji način se pokušala dobiti ova utakmica. Danas nije išlo, hoće li u subotu, ostaje za vidjeti, no da su u velikom problemu Žuti, jesu. Ovo danas nikako nije dobro izgledalo, pogotovo kada se uzme u obzir da se igralo protiv ekipe iz ranga niže, no ne želimo time podcjeniti žilave goste.

Imao je Split u posljednjoj minuti, kod -6 napad za smanjenje minusa, no nisu ga iskorstili pa su im Sparsi dali novu šansu, no ni drugu nisu iskoristili i pobjeda je otišla gostima.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype