sportski sportski sportski sportski

KOD

Splićani teško do pobjede u Sinju

Odličan otpor pružio je Alkar večeras u Sinju favoriziranom Splitu.

HT Premijer liga, 23.kolo:

Alkar-Split 84:89 (23:22, 17:17, 20:27, 24:23)

(I.Vučić 15, Brocić 13 / Luković 22, Ukić 12)

Alkar je odigrao odlično prvo poluvrijeme protiv Splita. Bez imalo straha i poštovanja, krenuli su hrabro od početka utakmice, bili raspoloženi u napadu, što im je donijelo minimalno vodstvo nakon prve četvrtine. Gosti iz Splita su za ovu utakmicu na raspolaganju imali sve igrače, uključujući i Iliju Đoković, koji se vratio u sastav, no i takvi nisu u prvom poluvremenu imali ideju kako slomiti žilave domaćine, koji su uspjeli sačuvati prednost do kraja poluvremena, iako je druga četvrtina bila nešto skromnija sa obje strane, kada je napadačka igra u pitanju.

Žuti su u drugo poluvrijeme ušli nešto bolje i angažiranije pa su prešli u vodstvo nakon par minuta i to održavali kroz cijelu četvrtinu. Imali su igrači Mile Karakaša najviših +11 u 28.minuti (52:63), no Alkar je uspio to malo spustiti do kraja četvrtine na -6, pred posljednju četvrtinu.

U posljednjoj četvrtini Split je održavao vodstvo, u jednom trenutku otišao ponovno na deset poena viška, no Alkar se i iz tog minusa vraćao malo po malo, a nakon dva pogođena bacanja Echolsa minutu i pol do kraja stigli su na samo -3 (78:81). I onda je u slijedećem napadu Čampara zabio tricu, koja je presudila pobjednika. Splićani su preciznim izvođenjem slobodnih bacanja u završnici samo potvrdili pobjedu.

Alkar su predvodili Ivan Vučić sa 15 poena i Sran Brocić sa 13.

Kod Splita najbolji pojedinac bio je Marko Luković sa 22 poena, 4 skoka i 6 asistencija, dok je Roko Ukić dodao 12 poena.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype