sportski sportski sportski sportski

KOD

Split bez puno problema do nove pobjede nad Cibonom

Split je slavio protiv Cibone i u HT Premijer ligi, bez puno problema.

HT Premijer liga, 11.kolo:

Split-Cibona 96:85 (29:17, 26:21, 20:24, 21:23)

(Đoković 16, Vranković 15 / Prkačin 19, Bundović 17)

Split i Cibona su se ponovno našli na suprotnim stranama, ovoga puta u HT Premijer ligi. Splićani oskoljeni dobrom igrom u Beogradu protiv Zvezde i pobjedom nad istim ovim protivnikom u prošlom kolu iste lige, su krenuli odlično. Razigrao se odmah na početku mladi Ivan Perasović, koji se očito dobro zagrijao prije utakmice, a i Skelin je ovoga puta malo manje cijenio Cibonine bekove pa je Peras ugrabio šansu i odlično ju iskoristio. Cibona je bila u obrani neprepoznatljiva pa su već nakon deset minuta primili čak 28 poena.

Ništa bolje nije za njih bilo ni u drugoj četvrtini. Žuti su se napumpali samopouzdanjem, preciznost u napadu je bila na zavidnom nivou i gotovo sve ideje koje su zamislili su i proveli u djelo, Cibona je bila očajna u obrambenim reakcijama, čemu i svjedoči čak 55 poena nakon dvadeset minuta igre. Nedopustivo. Nedostajao je doprinos Matea Drežnjaka, koji nije bio previše raspoložen u prvom poluvremenu i tu je Cibona imala najveći hendikep, a na životu da ne bude još gore, ih je držao Roko Prkačin. Perasoviću se u napadu pridružio i Đoković, koji je lako riješavao napadačke akcije, a kasnije se ovom dvojcu pridružio i Luković i to je bila osovina Splita koja je držala dvoznamenkastu razliku na terenu.

Ulaskom u drugo poluvrijeme, Cibona je malo prodisala, pogotovo u napadu, ali i dalje je imala dvoznamenkasti zaostatak, koji nikako nije uspjevala smanjiti ispod 10 poena zaostatka. Cibona je tako na kraju treće imala i dalje minus, ovoga puta nešto manji, -13. Nekim izmjenama na terenu, Cibona je počela igrati kako to zna u posljednjoj četvrtini i malo po malo smanjivala zaostatak za Splitom, koji je ušao u problem kako utakmicu zatvoriti bez stresa. Onda je nakon dvije brze tehničke iz dvorane isključen trener Cibone, Ivan Velić, taman u trenutku kad je Cibona počela stizati rezultat, a u prvi plan u nekoliko slijedećih situacija su se gurnuli suci, sasvim nepotrebno. Kontrom Drežnjaka, Cibona je u 34. minuti smanjila na 82:76, ali Split je vratio sve na početak sa četiri uzastopna poena i otišao opet na 10 razlike, što su na kraju pretvorili u pobjedu mirnom završnicom.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype