sportski sportski sportski sportski

KOD

Split i po drugi puta u tri dana pobjedio Cibonu

Mile Karakaš je još jednom nadmudrio kolegu Jovanovića na klupi Cibone.

HT Premijer liga, 22.kolo

Cibona – Split 72:76 (21:14, 17:17, 14:19, 20:26)

(Prkačin 14, Marić 12 / Luković 14, Babić 14)

Cibona je puno bolje ušla u ovaj susret od Splita, koji je pokazao dosta muke u napadu. Cibonini Radovčić i Gnjidić su na početku susreta dobro nadomjestili Reynoldsa, dobro dirigirali igrom i nije se osjetio deficit. Split se mučio vanjskim šutom pa su većinu poena skupili ispod koševa, a dobro raspoloženje u prvom poluvremenu pokazali Prkačin i Perasović. Cibona je kontrolirala rezultat cijelo poluvrijeme, dok je Split uporno tražio način, a i formu sa prošle utakmice. Imal je Cibona vodstvo na poluvremenu 38:31.

Split se nametnuo u početku drugo dijela i iskoristio nekoliko bezidejnih napada Cibone, koja se odlučila više na vanjske šuteve, koji nisu ulazili pa je Split preko Lukovića, Ukića i Babića stigao do prednosti 41:46. Cibona se i dalje odlučivala na igru izvana, a trener Splita je ponovno koristio Lukovića kao peticu i u takvoj igri se Cibona nije snalazila, kao i prije par dana. Ipak, Split je u posljednjim minutama oscilirao sa igrom u napadu, zaredali su Žuti nekoliko neiskorištenih napada pa je Cibona sada kaznila njihove greške i mini serijom 6:0 ipak stigla do vodstva na kraju treće četvrtine 52:50.

Čampara je zaredao sa dvije trice na početku posljednje dionice i držao Split u igri i vodstvu, doduše minimalnom, s obzirom da su za Cibonu zabijali i Planinić i Radovčić. Igrala je Cibona neku čudnu obranu, sa dosta pomaganja pa je Split kažnjavao to sve šutem za tri poena, koji se potpuno otvorio za njih, jer je i Perković stavio još jednu tricu. Mijenjale su se ekipe u vodstvima nekoliko minuta u nizu, pet minuta prije kraja Cibona je imala 62:61, nakon dvice Prkačina. Nakon niza poena, Cibona je imala zaostatak dvije minute prije kraja 67:68, a Marin Marić je novom dvicom odveo Split na +3 (67:70). Probao je Markota odmah nakon time-outa donijeti izjednačenje, ali neuspješno, da bi nakon Ukićevog promašaja, Markota ponovno uzeo stvar u svoje ruke i zabio ovoga puta tricu za 70:70, na 1:14 prije kraja. Babić je zabio tricu za Split tada nakon odlične akcije i asistencije Marčinkovića za +3 Splita, da bi Markotin promašeni šut Prkačin iskoristio za skok u napadu te izboreni prekršaj. Zabio je Prkačin dva bacanja, 40 sekundi do kraja, Babić promašio novu tricu, ali Cibona nije uspjela uhvatiti loptu pa je Split dobio novu šansu, a Babić izborio prekršaj i bacanja. Zabio je oba za 72:75, 9 sekundi prije kraja i Cibonin napad za eventualno izjednačenje. Markota je požurio nakon posve nejasne akcije Cibone i bacio “bunar”, lopta je otišla u out i Splitu je ostalo četiri sekunde da potvrde pobjedu. Luković je jednim bacanjem potvrdio pobjedu svoje momčadi.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype