sportski sportski sportski sportski

KOD

Split imao +15, izborio dva produžetka, a onda sve prosuo

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Odličnu utakmicu odigrali su FMP i Split u Železniku, no više sreće je imala domaća momčad.

ABA liga, 15.kolo:

FMP-Split 96:92 (15:27, 26:15, 19:14, 15:19, 6:6, 15:11)

(Nenadić 23, Radovanović 13 / Luković 26, Ukić 18)

Split je odlično otvorio utakmicu u Železniku protiv FMP-a i imao nakon prvih deset minuta +12. Roko Ukić je još jednom pokazao koliko je pojačanje za ovu ekipu, bio je pucački raspoložen, a u napadu je osim njega dobar bio i povratnik Marko Luković. Domaćoj momčadi je trebalo vremena da se zagrije i počne parirati Splitu, no kada su uhvatili ritam, gotovo pa potpuno su se vratili u utakmicu i do kraja prvog dijela stigli na samo -1. Žuti su imali sredinom druge četvrtine +15 (26:41).

Treća četvrtina je bila za obje ekipe najlošija što se tiče napadačkog dijela, no može se pohvaliti i dobar obrambeni dio, kod obje ekipe. Domaćin je tu dionicu dobio 19:14, no ostat će sporno je li Ukićeva kontra trebala biti priznata ili ne, tj. je li bila silazna putanja. Suci to nisu priznali, još su i Skelinu dodali tehničku pa je domaćin otišao na +4, pred odlučujućih deset minuta.

FMP je agresivno ušao u zadnju četvrtinu i nakon dvije i pol minute pobjegao na, do tada, najviših +8 (67:59). Luković je smanjio zaostatak tricom, no onda su obje ekipe vezale po dva nerealizirana napada i Split je propustio dvije šanse da se vrati u egal, FMP se u tim trenucima nudio itekako. Ipak, ukazao se Sani Čampara i tricom doveo Split na 67:66 u 35.minuti. Onda je Marinu Mariću sviran nesportski, FMP je zabio bacanje pa dvicu, da bi Marić onda u napadu napravio prekršaj i FMP je novom dvicom Đorđevića otišao na 73:66. U zadnje dvije minute ušlo se sa vodstvom domaće momčadi 73:70, a Đorđević je novom dvicom povećao prenost FMP-a na 75:70. Antonio Vranković je smanjio dvicom na 75:72, a onda i blokirao Đorđevića u obrani, nakon čega je Ukićeva trica za produžetak izašla iz koša, trideset sekundi prije kraja. Radonjić je promašio tricu za pobjedu, a Luković u Splitovom napadu ubacio tricu za izjednačenje 75:75, devet sekundi prije kraja. Domaćinu je ostalo deset sekundi do kraja, no čak dva napada nisu iskoristili, a onda je Ukić zabio tricu sa devet metara, no vrijeme je isteklo i otišlo se u produžetak.

Ukić je otvorio produžetak sa dva neiskorištena napada, a Nenadić tricom doveo svoju momčad u vodstvo. Nije bilo previše preciznosti u slijedećim minutama, no Marićevim poenima Split je poveo 78:79, dvije minute do kraja, a isti je igrač onda asistirao odlično za Lukovića i povećanje vodstva 78:81. Marko Radovanović je tricom onda ponovno izjednačio na 81:81, a Split se spetljao u slijedećem napadu. Svoj napada nije iskoristio FMP, a niti Split, s obzirom da je Roko Ukić napravio prekršaj u napadu, minutu do kraja. Čović je promašio tricu, a Splitu ostao zadnji napad za pobjedu, no niti Luković niti Čampara nisu uspjeli poentirati i otišlo se u drugi produžetak.

Marić je jednim bacanjem doveo Split u vodstvo, a drugo je popravio Luković za 81:85 na startu produžetka. Ni to Split nije uspio sačuvati, jer su domaći igrači dvicom i tricom došli opet u vodstvo 86:85. Marić je tada promašio oba bacanja, a onda i Ukić pokušaj za tricu i Macura je za domaće to iskoristio za 88:85, a isti je igrač stavio i tricu za 91:87. Marčinković je ukradenom loptom i kontrom smanjio na 91:89, ali Lazarević je dvicom i dodatim bacanjem odveo FMP ponovno na +5. Marčinković je pokušao tricom, promašio, a onda je Čović dvicom približio svoju momčad pobjedi. Ukić je nakon toga zabio jedno, Luković jedno bacanje, da bi priliku i to treću dobio Bajo, no promašio je oba i pobjeda je ostala u Železniku.

Žute je predvodio Marko Luković sa 26 poena, dok je Roko Ukić dodao 18.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype