sportski sportski sportski sportski

KOD

Split, na krilima sjajnog Roka Ukića, srušio Megu

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Splićane je do pobjede vodio odlični Roko Ukić sa 29 poena.

ABA liga, 22.kolo:

Split-Mega Soccerbet 74:65 (24:30, 18:10, 18:17, 14:8)

(Ukić 29 , Luković 13 / Petrušev 22 , Simonović 15 )

Energično i raspoloženo u napadu krenule su obje ekipe u ovu utakmicu, dok su obrane, tako reći, bile u drugom planu. Split je najviše problema imao sa pick igrom, koju su gosti forsirali, pogotovo sa “tornjevima” koje su imali pod koševima, Filipom Petruševim i Markom Simonovićem. Upravo je Petrušev zadavao žutima najviše problema i lako se nosio u napadu sa Marićem pa je brzo nanizao osam poena. Treba priznati da je velike zasluge za većinu njegovih poena imao i Smith, playmaker Mege, koji uopće nije praktički gledao prema košu, ali je zato podijelio 5 asistencija u tom vremenu. Split je imao napadački odgovor, preko Ukića i Lukovića, no 30 primljenih poena u prvoj četvrtini su ipak bili previše.

Druga četvrtina je pokazala puno muke u organizaciji napada i jednih i drugih i kao da se izgubila ona početna preciznost obje ekipe. Dosta grešaka jednih i drugih u napadu te puno oscilacija vidjeli smo u drugoj četvrtini, a Split je tek tricom Ukića u 18. minuti uspio okrenuti vodstvo gostiju (37:36). Mega je uspjela preko Simonovića i Petruševa ponovno povesti 38:40 pred kraj poluvremena, a na veliki odmor otišlo se sa rezultatom 42:40 za Split, nakon što je Luković zabio drugu svoju tricu i 10 poen na utakmici.

Najbolji igrači prvog poluvremena bili su Filip Petrušev sa 16 poena kod Mege te Roko Ukić sa 14 kod Splita.

Treća je četvrtina ponovno bila izjednačena, u kojoj je Split u jednom trenutku, sredinom četvrtine, otišao na +5, no onda su zaredali sa nekoliko neiskorištenih napada nakon što je iz igre izašao Ukić, koji je i dalje bio pokretač svih Splitovih napada. Mega je to iskoristila pa se pred kraj četvrtine potpuno vratila u utakmicu (55:55), ali povratkom Ukića, Split je povezao redove i upravo njegovom tricom, sedam sekundi prije kraja, Split je otišao na zadnji mali odmor sa vodstvom 60:57.

Mega je potpuno stala u posljednjoj četvrtini, dok se kod Splita Roko Ukić još dodatno razigrao i poveo seriju svoje ekipe 7:2 i do, tada, najvećeg vodstva od 8 razlike. Mega je u tim trenucima bila na očajnom šutu za tri poena, 2 od 21 i u tom segmentu igre su imali najviše problema. Uspjeli su gosti preko Simonovića i njegove dvijce smanjiti na 67:62, za jednu minutu igre. Požurili su tada žuti, dvijema nerezonskim šutevima Ukića i Babića, a Petrušev je nakon izborenog prekršaja pogodio jedno bacanje za 67:63, 2:41 prije kraja. Đoković je tada napravio dva lijepa poteza, prvi zabio dvicu, a onda izborio prekršaj u napadu Smitha. Petrušev je smanjio tada na 69:65, vezale su obje ekipe tada napade bez završetka, a onda je Ukić, na asist Đokovića, svojim 29 poenom odveo Split na 71:65. Tepić je promašio dvicu tada, a Luković tricom zaključio pobjedu Splita.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype