sportski sportski sportski sportski

KOD

Split preokretom do slavlja nad Cibonom

Cibona je odlično otvorila utakmicu, no nije ju znala završiti na isti način i Split je stigao do pobjede.

ABA LIGA, 6.kolo:

Split-Cibona 77:74 (9:24, 22:20, 29:17, 17:13)

(Luković 16, Mesiček 16 / Prkačin 14, Drežnjak 14)

Na Gripama su se susreli Split i Cibona u 6.kolu ABA lige. Cibona je puno bolje otvorila utakmicu, nametnula svoj ritam u kojem se Split apsolutno nije snašao, dok je Cibona doslovno mljela. Imali su nakon prvih deset minuta +15, no više od te razlike impresionirala je lakoća igre u napadu i velik broj asistencija. Split se mučio u tom periodu na obje strane, kako u napadu, tako i u obrani, no malo su došli do daha u drugom dijelu poluvremena, pogotovo u napadu. Mateo Kedžo je sa klupe unio malo poboljšanja u napadačkom dijelu, zabio je Split i neke trice pa se rezultat malo popravio za njih, ali Cibona je i dalje dominirala. Mateo Drežnjak je bio posebno inspiriran, zabio je 10 poena u prvom poluvremenu, Damir Markota je zabio 8, dok su Roko Prkačin, Josip Bilinovac i Krešimir Radovčić zabili svaki po 6 i Cibona je na poluvrijeme otišla sa +13. Koliko je Cibona igrala momčadski svjedoči i čak 18 asistencija koje su skupili.

Stala je Cibona na početku drugog dijela, a Split to iskoristio i brzo se vratio u utakmicu, kako rezultatski, tako i igrom. U 26. minuti Split je tako stigao na 49:50. Razigrali su se Čampara i Luković i dobili smo odjednom zanimljivu i neizvjesnu utakmicu. Dvicom Marčinkovića, u 29.minuti Split je poveo prvi puta na utakmici, 60:59, no Novačić je dvicom brzo vratio prednost Cibone na 60:61, a tim je rezultatom završila treća četvrtina. I u posljednjoj četvrtini se nastavila neizvjesna borba ove dvije ekipe. Split je hvatao priključak, dok Cibona nikako nije uspjevala vratiti onaj ritam iz prvog poluvremena, kako bi ponovno navela vodu na svoj mlin, no imala je vodstvo od bar 3-4 poena. Split je i dalje u igri držao Luković, svojom dobrom igrom u napadu, unatoč četiri prekršaja.

Tri minute prije kraja Luković je zabio tricu za 70:70, a Drežnjak se spetljao pred kraj napada i Split je dobio šansu za vodstvom, što se i dogodilo nakon što je Mesiček ubacio bacanja za 72:70. Markota je promašio novu tricu, a Split preko Čampare digao vodstvo na 743:70, 1:44 do kraja. Marić je nakon toga zabio dalekometnu tricu za 73:73, da bi Mesiček sa 8 metara zabio za novih +3 Splita, a Marić je ponovno uzeo tricu, promašio, no Marčinković je napravio prekršaj na Bilinovcu, koji je stao na liniju bacanja i zabio samo drugo, za 76:74, 48 sekundi prije kraja. Luković je mašio dvicu, ali je Mesiček uhvatio napadački skok, no Čampara je žurio i promašio, nakon čega je Prkačin uhvatio loptu i odmah ju izgubio i Split je dobio novu priliku. Napravio je Bilinovac prekršaj na Mesičeku, za dva bacanja. Prvo je mašio, drugo zabio i Cibona su ostale četiri sekunde za zadnji napad. Moore je imao priliku za poravnanjem, no nije ušla trica i Split je stigao do pobjede.

Marko Luković i Blaž Mesiček su svaki sa po 16 poena bili najučinkovitiji kod Splita, dok su Cibonu predvodili Roko Prkačin i Mateo Drežnjak sa 14 poena svaki.

Foto: ABA liga / Ivica Čavka

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype