sportski sportski sportski sportski

KOD

Split, sa previše oscilacija, nije uspio iznenaditi Mornar u Baru

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Split je danas previše oscilirao da bi došao do pobjede nad ovakvim favoritom.

ABA liga, 21.kolo:

Mornar-Split 81:71 (18:20, 33:25, 16:11, 14:15)

(Lazić 18, Needham 11, Šehović 11 / Luković 19, Babić 11)

Mornar je krenuo bez Pullena, koji nije bio niti na klupi, dok je Split bio bez Darka Baje. Splićani su u takvom omjeru snaga jako dobro reagirali i imali vodstvo kroz gotovo cijelu prvu četvrtinu, koju su zaključili sa +2, a onda to u drugoj četvrtini podigli i na +7 u jednom trenutku (25:32). Marko Luković je sa 10 poena u tim trenucima bio najraspoloženiji kod Splita, a kod domaćih Lazić sa istim brojem poena. Tražio je Mornar onu svoju prepoznatljivu igru, sa puno vanjskog šuta i brzom tranzicijom, no Žuti su imali većinu prvog poluvremena odgovor na takvu igru. Ipak, u posljednje tri minute Split je izgubio onu početnu energiju u obrani pa je domaćin mini serijom 7:0 stigao do vodstva 40:37. Mora se priznati malo i potpomognuto čudnim sudačkim odlukama, kojima se Mornar uporno tjerao na liniju slobodnih bacanja. U posljednjoj minuti prvo je Vranješ pa onda i Šehović, stavili dvije trice i Mornar je pobjegao na +8.

Nešto slabiji napadački početak prikazan je na startu drugog poluvremena, a Mornar je je i dalje držao vodstvo, koje je u 26.minuti iznosilo +10 (60:50). Serijom 6:0, Split se vratio u utakmicu i pokazao da je još rano za nekakvu predaju, no nisu tada iskoristili tri napada u nizu, a Mornar je i kraj treće donio je rezultat 67:56 i +11 za domaćina.

Mornar je malo popustio na ulasku u posljednju četvrtinu pa je Split osjetio da se može približiti i nakon dvice Lukovića i trice Babića, u 34. minuti rezultat je bio 68:65. U tim trenucima Karakaš je igrao bez klasične petice, sa Lukovićem u reketu i taj je provjereni recept dobro funkcionirao u nekim trenucima, no Split je danas previše oscilirao i nikako nije mogao uhvatiti priključak do kraja. U završnici su se Žuti ponovno priključili, na -4, ali opet nije bilo koncentracije u završnici i Mornar je utakmicu iskusno priveo kraju, za konačnih +10.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype