sportski sportski sportski sportski

KOD

Split se provukao protiv Vrijednosnica

Žuti su ponovno protiv Vrijednosnica ponovili lošu igru kao i prije desetak dana u utakmici istih protivnika.

HT Premijer liga, 24.kolo:

Split-Vrijednosnice Osijek 88:84 (27:23, 21:22, 24:22, 16:17)

(Perasović 18, Đoković 15 / Paić 23, Lisica 16, Kujundžić 16)

Osječani su još jednom pokazali da nikako ne leže Splitu, koji je danas bio bez Ukića, Vrankovića i Baje, dok je Luković presjedio cijelu utakmicu na klupi. Vidjelo se od početka utakmice sa Split muku muči sa organizacijom napada, ali i sa intenzitetom u obrani pa su gosti iz Osijeka lako dolazili do prostora u napadu i poena. Završilo je poluvrijeme sa vodstvom Splita 48:45, iako je rezultat mogao biti potpuno drugačiji i to u oba smjera, no oscilacije koje su pokazale obje ekipe dovele su do vodstva Splita ipak.

Uzbudljivo je bilo i u drugom poluvremenu. Split je ponovno oscilirao, od vodstva od 6-7 razlike do gubitka svega stečenog, dok su gosti kao osice vrebali i cijelo vrijeme bili blizu egala. Kratka rotacija gostiju ponovno je razgolitila njihove probleme, a to je umor u nekim ključnim trenucima pa su tako propustili nekoliko šansi u drugom poluvremenu za prijeći u vodstvo. Split nikako nije uspjevao naći formulu po kojoj bi riješio utakmicu kada bi imao nešto veće vodstvo pa mu je dekoncentracija u obrani donijela gubitak vodstva i na taj su način sami vraćali goste u igru.

Osječani su i u posljednjoj četvrtini imali isti problem kao i u trećoj dionici. Prtljali su u nekim ključnim trenucima kada se Split nudio da ga se potpuno stigne, čak i preuzme vodstvo, no svoju su šansu dočekali dvije minute prije kraja, kada su dvicom Porobića i poveli 83:84. Nakon toga u slijedećem napadu, Kedžo je nakon izborenog prekršaja realizirao jedno bacanje, a gosti u dva napada za redom promašili šuteve za tri poena. Kazio je to u slijedećem napadu Splita mladi Perasović, koji je sjajnim zakucavanjem donio +2 svojoj momčadi, 40-ak sekundi prije kraja. U posljednjem napadu gostiju, Porobić je prvo promašio tricu za vodstvo, a nakon njega Clarance je izgubio loptu praktički na ziceru i svaka šansa za produžetkom je nestala. Luka Babić je bacanjima potvrdio pobjedu Splita.

Ivan Perasović je sa 18 poena bio prvo ime kod Splita, Ilija Đoković je dodao 15.

Goste je predvodio Pavao Paić sa 23 poena, dok su Šime Lisica i Robert Kujundžić dodali svaki po 16.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype