sportski sportski sportski sportski

KOD

Split slavio nakon produžetka na Baldekinu

Šibenka je imala u posljednjoj minuti +7, ali Split se vratio u utakmicu i slavio nako produžetka.

HT Premijer liga, 25.kolo:

Šibenka-Split 88:96 PROD. (25:24, 19:14, 19:26, 21:20, 4:12)

(Freeman 30, Šarić 20, Širko 20 / Perasović 20, Babić 15, Marčinković 15)

Split se provukao kroz Baldekin danas. Imali su gosti zaostatak na kraju prve četvrtine, a onda i do poluvremena, dok je domaćin od početka igrao sa svojim najjačim snagama, uz samo jednu izmjenu pa su tako na klupi sjedili golobradi mladići poput Živkovića, Klarina i Antića, a u sastavu nije bilo Brune Solomuna, Juraja Pleadina, Gulina te Andabake. No i takvi, domaći su igrači pružili odličan otpor gostima i imali +6 na kraju poluvremena.

Split se probudio u trećoj četvrtini, no tek krajem iste, dok je Šibenka u 23.minuti imala najviših +12 (56:42). Žuti su tada napravili sjajnu seriju 22:7 i prešli u vodstvo, pred odlučujućih deset minuta. Sve do dvije minute prije kraja igralo se koš za koš, a niti jedni niti drugi nisu mogli svoja minimalna vodstva povećati i doći do ključne prednosti. Ipak, Šibenka je dvije minute prije kraja imala prvo 79:74, a nakon dvice Širka i velikih 81:74, 1:21 prije kraja, a u tom trenutku se činilo kako je utakmica riješena, s obzirom da je Split tri napada za redom profulao. No, onda je Luka Babić izborio nesportsku grešku Šarića, pogodio jedno bacanje za 81:75 i Split je dobio novi napad, iz kojeg je Luković zabio tricu za 81:78. Pogriješio je domaćin kod izvođenja lopte, pa je Freeman bio osuđen na prekršaj, iz kojeg je Đoković stavio oba bacanja za 81:80. Na drugoj strani, Širko je ponovno izborio prekršaj, realizirao oba bacanja za 83:80, da bi Perasović na drugoj strani zakucao za 83:82, deset sekundi do kraja. Širko je ponovno nakon prekršaja stao na bacanja, zabio jedno za 84:82, da bi Babić izborio prekršaj i priliku za bacanja i produžetak, što je i napravio i sa dva pogođena odveo utakmicu u produžetak.

Tamo se definitivno bolje snašao Split, domaćin nije najbolje odigrao nekoliko napada, suci su se razmahali sa tehničkom i isključujućom domaćem treneru Rahimiću i Split je dobio produžetak 12:4 i otišao kući pjevajući.

Dojam je da su domaćini svoju šansu propustili u regularnom dijelu, kada su imali +7 u zadnjoj minuti…

Freeman je sa 30 poena bio najbolji strijelac Šibenke, dok su Šarić i Širko dodali svaki po 20.

Kod Splita, najviše poena zabio je Perasović i to 20, Marčinković i Babić su se zaustavili na 15 poena.

Foto: Milan Balaban

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype