KOD

Split slavio protiv Cibone na Gripama

Split je došao prilično lako do pobjede protiv neprepoznatljive Cibone.

HT Premijer liga, 15.kolo:

Split-Cibona 82:74 (19:16, 21:21, 27:19, 15:18)

(Gabrić 21, Vranković 20/ Rebec 16, Vucić 14)

Split je dočekao Cibonu sa željom da joj nanese poraz i razveseli velik broj navijača koji se skupio na Gripama. I jedni i drugi nisu bili kompletni, Split bez Marčinkovića i Kalajžića, Cibona bez Katića. I dobro su počeli Žuti, imali vodstvo 8:0, no onda su ušli u probleme sa prekršajima pa se Cibona polako priključivala rezultatski. Ipak, Split je imao vodstvo od tri razlike nakon deset minuta, a do kraja poluvremena nekoliko puta su se izmjenjivala vodstva. Cibona je došla do daha, ali se mučila sa vanjskim šutom i obranom u reketu, Vranković i Bajo su dominirali kod Splita, no i Cibona je preko Bundovića i Vucića na drugoj strani imala svoje adute. Poluvrijeme je na kraju pripalo Splitu 40:37.

Split je nastavio i u drugom poluvremenu svoju dobru igru, Gabrić je bio posebno inspiriran i zadavao najviše problema Ciboninoj obrani. Velićeva momčad nikako nije uspjevala spustiti zaostatak ispod tri razlike, a mučili su se najviše u vanjskom šutu za tri poena. Split je u 29.minuti imao najveću prednost +12 (65:53) nakon trice Gabrića, a četvrtina je završila 67:56 za Split.

Puno nervoze u redovima Cibone rezultiralo je i trećom tehničkom u zadnjoj četvrtini, no to nije puno promijenilo sliku na terenu. Split je i dalje dominirao, Cibona je uspjela malo smanjiti vodstvo na 73:66, tri minute do kraja. No, to je bilo sve od njih pošto Split nije popuštao do samog kraja, a Cibona nije uspjela “nadoknaditi štetu”.

Slavio je Split na kraju sa +8. Do pobjede ih je vodio Gabrić sa 21 poenom, 3 skoka i 6 asistencije te Vranković sa 20 poena, 12 skokova i 3 asistencije.

Kod Cibone jedini vrijedni spomena Rebec sa 16 poena, 4 skoka i 6 asistencija te Vucić sa 14 poena(7/7 šut) i 9 skokova.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype