sportski sportski sportski sportski

KOD

Split vrlo dobro parirao Zvezdi, ali 21 izgubljena lopta ih je odvela u poraz

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Split je danas griješio na obje strane terena, a protiv ovako iskusne i kvalitetne ekipe to uvijek bude kažnjeno.

ABA liga, 20.kolo:

Split-Crvena zvezda 60:71 (17:18, 15:15, 17:21, 11:17)

(Luković 12, Kedžo 12 / Walden 24, Dobrić 12)

Žuti su dočekali Crvenu zvezdu na Gripama u nizu od pet pobjeda (Premijer liga 4, ABA 1) i sa “novim imenima” u sastavu u odnosu na prvu utakmicu ova dva kluba u Beogradu iz prvog dijela. Roko Ukić, Marin Marić i Luka Babić nisu bili u Splitu u to vrijeme, no i bez njih Split je imao šansu za pobjedom i zadnji napad, no Luković nije bio mirne ruke i pobjeda je ostala u Beogradu.

Split je dobro ušao u utakmicu te nije dozvolio gostima da se razmašu odmah na početku. Antonio Vranković i Darko Bajo su danas ostali na tribinama pa je Luković na početku glumio peticu, što je bila dobra kombinacija, koja nije baš ni odgovarala gostima. Splićani su se dobro snalazili na obje strane terena, no obje ekipe su se mučile kada je šut u pitanju pa nije bilo previše poena. Zvezda je najveću prednost imala na početku druge četvrtine, 20:26, no Čampara je tricom pa Luković dvicom to doveo na početni rezultat i ostanak Splita itekako u igri. Poluvrijeme je završilo minimalni vodstvom gostiju 32:33.

Start treće četvrtine je prošao u znaku gostiju, koji su u nekoliko situacija imali i 6-7 razlike, ali Split se nije predavao i gotovo svaki puta se vraćao u igru. Zvezda je na kraju treće imala +5. Split je najviše problema imao u rotaciji, previše su igrači Zvezde bili na otvorenim šutevima, koje su uredno i kažnjavali. Istim tonom nastavila se igra i u posljednjoj četvrtini, gosti su kontrolirali svoje vodstvo, ali Split je puhao za vratom stalno, no nikako nešto konkretnije da bi se ugrozilo vodstvo momčadi u crvenim dresovima.

Split je danas puno i griješio individualno pa su u 36.minuti imali velikih 18 izgubljenih lopti, od kojih je bar pola bilo nepotrebno i brzopleto odrađene. Unatoč tome, i dalje su Žuti bili u utakmici (60:65), nešto manje od četiri minute prije kraja. U 38.minuti, kod rezultata 60:66, Perasović je promašio tricu, gosti stavili jedno bacanje za +7, nakon čega je Split propustio još jedan napad, a nakon toga i Zvezda. Ukić je pokušao tricom vratiti Split u igru, no bezupješno, a Walden jednim bacanjem odveo Zvezdu na +9. Bio je to kraj nadanja Splita da može gostima pomrstiti račune.

Foto: ABA liga / Ivica Čavka

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype