sportski sportski sportski sportski

KOD

Splite, Zadre…hvala Vam. Imamo majstoricu za prvaka Hrvatske!

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Igrat će se peta utakmica za prvaka Hrvatske, popularna majstorica.

Split i Zadar su jučer odigrali četvrtu utakmicu finalne serije, koja je živa i dalje. Split je jučer potpuno nadigrao Zadar i slavio 81:68.

“Žuti” su bili bolji u svim segmentima igre, u 37. minuti imali su plus 21 (79:58). Bila je to dominacija momčadi, teško je bilo pronaći slabu kariku kod Splita. Perković je zabio 18 poena, Babić je dijelio asistencije (7), Luković pogađao trice (5), Marić bio stopostotan (šut 5:5), Ukić svestran (12 poena, 6 skokova, 5 asistencija), svi ostali dali su svoj doprinos. Sada je sve na početku, igra se posljednja utakmica koja će donijeti konačnu odluku hoće li titula na Gripe nakon 18 godina ili na Višnjik nakon 13 godina.

Pokazuje se kako onaj tko je uspješniji u skoku, kontrolira i dvoboj. Energija je bila fenomenalna, a posebno me raduje 25 asistencija. Zato i jest bilo više trica jer nam je igra u napadu bila tečnija. Nekako je najpoštenije da o prvaku odlučuje majstorica.”– rekao je Splitov trener Mile Karakaš.

Zadar je odigrao uvjerljivo najlošiju utakmicu u ovoj seriji i zasluženo izgubio. Split je dominirao u gotovo svim segmentima igre, kontrolirao igru i rezultat cijelo vrijeme i pokazao jedno drugo lice u odnosu na prošle utakmice.

Subota donosi majstoricu u Zadru, utakmicu odluke. Gripe su jučer primile određeni broj gledatelja, iako je i dalje na snazi odluka o zabrani prisustva gledatelja na tribinama, no očito je da ne vrijede ista pravila za sve. Da se razumijemo, prvi smo koji smo za vraćanje navijača na tribine, jer na kraju krajeva, sve se ovo igra zbog i za njih. I zato se toplo nadamo da će određeni broj navijača biti prisutan i u Zadru…

Foto: Ivica Čavka / KK Split

Dio teksta: Ozren Maršić /KK Split

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype