sportski sportski sportski sportski

KOD

Splitski Boeing proletio kroz Draženov dom i odvezao Žute u finale

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Split je trenutno za dva koplja iznad Cibone i to je surova istina.

Polufinale Premijer lige, 2.utakmica:

Cibona-Split 71:93 (28:27, 17:25, 13:22, 13:19)

(Planinić 16, Drežnjak 14 / Ukić 18, Luković 16)

Split je prvi finalist prvenstva Hrvatske. I to na kakav način. Žuti su danas demolirali Cibonu, koja je u ovom trenutku ipak ispod nivoa Splita i to se mora priznati.

Samo je prva četvrtina prošla koliko toliko u nekom znaku Cibone, koja je na kraju iste imala minimalno vodstvo, a sve se onda okrenulo na drugu, stranu Splita. Već do poluvremena, Split je potpuno preuzeo inicijativu na terenu, prešao u vodstvo i nametnuo ritam koji je Cibona teško pratila, vidjelo se to već u prvom poluvremenu.

Posebno je Split bio inspiriran u šutu za tri poena pa su tako nakrcali danas čak 16 trica, a u niti jednom trenutku se nije osjetilo da su još jučer igrali odlučujuću utakmicu za ostanak u ABA ligi protiv Sparsa. Sredinom drugog poluvremena utakmica se pretvorila u jednosmjernu ulicu, u kojoj je Cibona u jednom trenutku imala nevjerojatan zaostatak od čak 30 razlike.

Nažalost po njene navijače i pristašice, ovo je možda trenutno i realan odnos snaga, ali i rezultat. Na kraju je Split slavio sa 22 razlike i plasirao se u finale.

Darko Planinić je sa 16 poena bio prvi strijelac Cibone, Mateo Drežnjak je dodao 14.

Kod Splita, prvi strijelac Roko Ukić sa 18 poena, Marko Luković je dodao 16.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype