sportski sportski sportski sportski

KOD

Srđan Subotić, novi trener Splita, startao sa samo 8 igrača

Iako još nije službeno, novi trener Splita trebao bi biti Srđan Subotić i on bi trebao povesti Žute u novu sezonu.

Dosadašnji pomoćnik Ivice Skelina, kasnije i Mile Karakaša, Srđan Subotić, bi trebao biti novi trener Splita. Vijest bi u narednim danima trebala postati i službena, a Subotića je na prvom treningu dočekalo osam raspoloživih igrača: Toni Perković, Ivan Perasović, Darko Bajo, Sani Čampara, Lovre Runjić, Viktor Šarić, Roko Gizdavčić i Ante Perkušić.

Od prošle sezone više nema Marka Lukovića, Ilije Đokovića te Blaža Mesičeka, dok je situacija sa Rokom Ukićem, Lukom Babićem, Antonijem Vrankovićem, Mateom Kedžom, Pavlom Marčinkovićem i Marinom Marićem neizvjesna, sigurno je da će Subotić ići u razgovore sa nekim od njih, kada je u pitanju ostanak na Gripama. Prema nekim informacijama, najbliži ostanku su samo Ukić i Babić, no vrijeme će pokazati koliko istine ima u tome.

Realno, iznimno teška situacija je pred novim trenerom, s obzirom da za manje od mjesec i pol dana kreću kvalifikacije za Champions ligu, gdje Split čeka dvoboj sa ciparskim AEK-om. Kada koji trenutno Subotić ima na raspolaganju daje dosta glavobolje pa je za očekivati da će se žurno ići u dovođenje novih igrača, koje će morati blabosloviti nova Uprava kluba.

Ciljevi kluba sigurno neće previše zadovoljiti navijače Splita, s obzirom da su ti ciljevi ostanak u ABA ligi te uključivanje u borbu za vrh domaćeg prvenstva, no nažalost, taj dio priče kroji politika koja se i ovog puta umiješala u sport i uvelike će odlučivati na što će ličiti sastav Splita i koji će rezultat polučiti na kraju sezone. No, Split ovdje, nažalost, nije iznimka u Hrvatskoj, nego pravilo.

Foto: Ivica Čavka, KK Split

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype