sportski sportski sportski sportski

KOD

Šta ćemo, kako ćemo u play offu?

Regularni dio Prve lige, točnije 22. kola su odigrana, a već sutra kreće doigravanje u kojem sudjeluje četiri prvoplasirane ekipe, od kojih pobjednik ulazi direktno u Premijer ligu.

 

Srijeda, 3.4. u 19 sati: Dubrava-Dubrovnik

Četvrtak, 4.4. u 19 sati: Sonik Puntamika-Agrodalm

 

 

Darko Krunić, trener KK Dubrava, prvo se osvrnuo na regularni dio koji je završio ovaj vikend:

Što se tiče regularnog dijela lige, nakon nekog vremena iskristalizirala se četvorka na vrhu, koja je pokazala neke ambicije za nešto više, iako je tu sve bilo manje više sve podjednako. Mi smo recimo sa Sonikom u dvije utakmice imali prvo +13 u Zagrebu i izgubili, a isto nam se i dogodilo u Zadru, gdje smo vodili 16 razlike pa opet izgubili i tu smo sa njima na 0/2 omjeru, sa Dubrovnikom imamo 2/0, dok sa Agrodalmom 1/1. Tu vidim veliku izjednačenost i ako mene pitate, ja dajem svakoj ekipi po 25% šansi, ne bih mogao nikog izdvojiti kao favorita, bez obzira na sve.

Ima li Dubrava ambicije za Premijer ligu?

Gledajte, mi smo u sezonu krenuli sa ciljem stabiliziranja kluba na financijskom planu i ići utakmicu po utakmicu. No, kako je sezona odmicala, počeli smo nizati pobjede, put ka vrhu tablice se otvarao i samim time ambicije su polako rasle. Sada, kada imamo priliku kroz to doigravanje uhvatiti vlak za najviši rang naše košarke, vjerujte da ćemo ju iskoristiti ukoliko bude prilike. Opet ponavljam, idemo utakmicu po utakmicu, ali mogu reći slobodno da Dubrava ima ambicije za Premijer ligu.

Šime Kraljević, trener KK Sonik Puntamika:

Prije svega pozdrav vama na portalu i vašim čitateljima. Liga je bila izuzetno neizvjesna i zanimljiva, iako mi recimo nismo najbolje krenuli, imali smo uvjerljiv poraz na otvaranju od Dubrovnika. I unatoč tome, tvrdio sam da želim napasti s tom ekipom prvo mjesto i vjerovao sam u to, što se na kraju i obistinilo. Koliko je liga bila varljiva, svjedoči i po meni primjer Đakova, koje je skidalo skalpove velikih klubova, gdje su se trošili, a na kraju su izgubili male utakmice i na kraju ih je to možda i koštalo, iako mi ih je jako žao, jer bez jake Slavonije i njenih klubova svi pate.

Zadrani u Premijer ligi?

Sonik ima ambicija sigurno, što je i bila moja želja i mislim da to zaslužujemo. Ono što je meni bitno da su me moji igrači od tog poraza u Dubrovniku slijedili i ono što je meni kao treneru najbitnije, da su vjerovali u to. Upravo to nas je i dovelo do ove pozicije gdje smo sada, no play off će biti izuzetno težak i nezahvalno je davati neke prognoze, no ako me pitaš konkretno: Da, Sonik želi igrati Premijer ligu!

 

Joško Garma, trener KK Agrodalm:

Pogledom sada unatrag mogu reći da je liga bila izuzetno izjednačena i neizvjesna, što  je meni recimo kao treneru bilo odlično, nije bilo opuštanja, igrači su bili “našpanovani” stalno, utakmice su bile zanimljive i to je ligi dalo neku dodatnu draž. Nigdje nisi mogao računati na bodove, pogotovo kod ekipe koje su bile u donjem domu, tako da sam ja osobno zadovoljan, a i ono najbitnije nije bilo opuštanja nigdje pa sada imam igrače koji spremni dočekuju ove najbitnije utakmice.

Agrodalm u Premijer ligi?

Mi krećemo u play off sa ciljem da odigramo sve utakmice pa čak i one protiv predzadnjeg iz Premijer lige, što znači da želimo ići do kraja. Tako sam do sada, tako ću i sada pripremati ekipu. Isto tako želim biti realan i reći da za Premijer ligu svakom klubu trebaju puno izdašnija sredstva, koja su nažalost sve manja i manja, tako da je teško bilo što prognozirati i najavljivati. Ono što je sigurno, je da smo moja ekipa i ja spremni “potući” sa svima pa i sa bilo kojom ekipom iz Premijer lige ako do toga dođe pa što bude. Nakon toga treba pričekati što će ljeto donijeti pa ne bi davao neke velike prognoze i najave, idemo utakmicu po utakmicu za početak.

 

Željko Vreća, trener KK Dubrovnik:

Što se tiče same lige, mislim da se pokazuje kao jedan dobar projetk. Ova sezona je pokazala jednu izjednačenost, kako u vrhu i tako i u donjem dijelu tablice. Mislim da su ove četiri ekipe koje su izborile play off zasluženo u njemu, a isto tako mislim da je i trenutni poredak realan.

Puca li Dubrovnik na Premijer ligu?

Mi za prvog protivnika imamo ekipu nezgodnu ekipu Dubrave, koja nas je ove sezone oba puta pobjedila i nikako ne možemo reći da smo favoriti, pogotovo što prvu utakmicu igramo na njihovom terenu. Igramo bez imperativa, idemo redom utakmicu po utakmicu pa što bude, ali nikako nismo niti ćemo momcima staviti teret Premijer lige na leđa.

 

 

Nikola Došen, igrač KK Dubrovnik:

Liga je bila dosta izjednačena i zanimljiva rezultatski jer nije bilo prostora protiv baš koga za opuštanje i misli lako ćemo. I mislim da je ta Prva liga pun pogodak za našu košarku. Što se naših utakmica tiče, mislim da možemo biti zadovoljni, ali uvijek ostaje žal za nekim utakmicama gdje smo kiksali, a mogli smo izvući pobjedu, no što je tu je. Play off? Mislim da bez ambicija ne bi bili tu gdje jesmo, a to je playoff i borba za Premijer ligu. Play off će biti svakako zanimljiv i uzbudljiv rezultatski jer igra se svaka 3 dana i neće biti neke velike pripreme i skautinga. Odlučivat će sigurno tko će imati bolji dan, jer želje za pobjedom neće nedostajati niti jednoj ekipi.

Dorian Ribarić, igrač KK Agrodalm:

Mi smo sezonu započeli sa nešto drukčijim sastavom nego prijašnje godine kada nam je Premijer liga izmakla za tek loptu ili dvije. Morali smo mijenjati malo i stil igre pa bih čak rekao da je, imajući u vidu dugotrajnije ozljede koje su nas zadesile, naš rezultat i malo iznad očekivanja. Ovako gledajući, jedini veći kiks nam je bio gostujući poraz od Kvarnera gdje smo na kraju ispustili veliku prednost.

Sa kakvim ambicijama krećete u play-off?

Dohvatili smo na kraju taj neki zacrtani cilj i plasirali se u play off. Tu mislim da svatko ima svojih šansi, posebno u seriji na dvije pobjede. Mi igramo s ekipom koja je kroz sezonu pokazala najviše i zasluženo u doigravanje ulazi s prvog mjesta. Fantastičnu sezonu igra Palčić, a jako ga dobro prate i iskusni Petani te svakako Jurjević. Ipak, svi naši dvoboji su ove godine bili neizvjesni, a vrlo lako su mogli i drukčije završiti. Očekujem da će takva biti i ova serija.

 

Dino Palčić, igrač KK Sonik Puntamika:

Što se tiče osvrta na regularni dio sezone naravno da moramo biti zadovoljni, posto krećemo u play off sa prve pozicije. Iako nismo na sebe stavljali neki teret odmah u prvoj godini igranja ove lige, potajno smo se nadali da možemo biti u vrhu pošto imamo dosta igrača sa premijerligaškim iskustvom. Mislim da smo sa trenerom Kraljevićem uspjeli vrlo brzo dobiti prepoznatljivu igru kojoj je Sonik uvijek težio. U prilog ide i činjenica da imamo 12 domaćih igrača te se vrlo brzo stvorila kemija koja je neophodna za dobar rezultat. Liga me iznenadila u pozitivnom smislu te mislim da je pun pogodak pogotovo za mlade igrače koji još nisu spremni za igranje Premijer lige. Dobili smo prilično izjednačenu ligu gdje nema nekih velikih favorita.

Što očekuješ od play offa?

Mislim da smo dosta toga napravili osvajanjem prvog mjesta, pošto vidimo da se domaći teren pokazao kao velika prednost, ali tek smo na početku i sad treba stisnuti još jače, podići se na još višu razinu te to i potvrditi. Nemamo nikakvog imperativa, ali naravno da se nadamo ulasku u viši rang te mislim da grad zaslužuje da uz košarkaški klub Zadar ima još jednog stabilnog premijerligaša.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype