KOD

Starta DvABA liga, što mogu “Žuti”?

Druga ABA liga, popularna Dvaba, otvara vrata svoje treće sezone. Liga je to koja se pokazala kao pun pogodak, uvijek odiše sjajnim i neizvjesnim utakmicama te dobrim atmosferama.

Ove sezone nova imena u ligi su Široki i Sloboda iz BiH te Novi Pazar iz Srbije, tako da sada BiH (Spars, Široki, Sloboda) i Srbija (Borac, Dynamic, Novi Pazar) imaju po tri predstavnika, Slovenci ulaskom Primorske u prvu ligu imaju dva (Rogaška i Helios), Crnogorci također dva (Sutjeska i Lovćen) dok Makedonci i mi Hrvati imamo jednog predstavnika.

Kod Sjeverne Makedonije to je MZT Skoplje, koji je možda i prvi pretedent za naslov i izravan ulazak u ABA ligu dok je naš predstavnik i treću godinu zaredom Split.

Iz ABA lige nitko se nije preselio u ovo društvance jer se posljednja momčad protekle sezone, Olimpija, udružila s Cedevitom.

Splitski “Žuti” imali su dvije zanimljive sezone u ovom natjecanju. U prvoj, još pod vodstvom Ivice Skelina izgubili su mnogo tijesnih završnica i ostali bez završnog turnira dok su ih u protekloj sezoni, nakon sjajnog ulaska u sezonu, načele ozljede koje su im i presudile o šansama za ulazak među najbolje četiri momčadi.

Ove sezone Ante Grgurević ima momčad koja zaista odiše talentom, a kada se pokrpaju još neke ozljede Split bi trebao biti ozbiljan konkurent u ovoj podosta izjednačenoj ligi.

Već danas sezonu Druge ABA lige otvaraju na svojim Gripama protiv beogradskog Dynamica. Susret ovih momčadi uvijek je poslastica te u ništa manje ne sumnjamo ni ovog puta.

Evo i satnice svih utakmica prvog kola:

Borac – Lovćen 1947 Bemax (17:00)

Spars – Rogaška (18:00)

Split – Dynamic VIP PAY (19:00)

Helios Suns – Široki (19:00)

Četvrtak, 3.10.2019:

Sutjeska – Novi Pazar (17:00)

MZT Skopje Aerodrom – Sloboda Tuzla (19:00)

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype

POSLJEDNJE VIJESTI

INTERVJUI

KOLUMNE