sportski sportski sportski sportski

KOD

Statisti protutnjali Trogirom i osvojili Hep 3×3 Tour

Vincent Šepić

Vincent Šepić

Momčad Statista iz Splita osvojila je Hep 3×3 Basketball Tour 2018. Ove godine igralo se tek u tri grada-Trogir, Drniš, Pula. Završnica se također odigrala u Trogiru, a registriralo se 8 od mogućih 12 ekipa za završni turnir. Ovaj je turnir ujedno bio i satelit za Challenger u Ljubljani koji će se održati 17. i 18. Kolovoza. Prije tog Challengera splitsku ekipu čeka i Challenger u Bukureštru 11. i 12. Kolovoza kojeg su izborili osvajanjem satelita u Prištini. Dva turnira zaredom te dva osigurana Challengera, a putem njih mogu stići i do World Toura u Debrecenu krajem ovog mjeseca, no na Challengerima ih čeka paklena ekipa.

Osam se ekipa u Trogiru smjestilo u dvije skupine. Prvu su uvjerljivo pomeli Statisti s tri pobjede dok su ostale tri ekipe (Man in Black, iMoćan i Meterize) bile na omjeru 1-2. U polufinale je prošla družina Man in Black zbog jednog poena više od iMoćana. Drugu skupinu osvojila je ekipa iz Zagreba koja je osvojila prethodne turnire u Trogiru i Drnišu. Danas su stigli bez Tonija Vitalija što se u finalu i osjetilo. Tri su pak pobjede u skupini ostvarili, a polufinale je izborila još jedna splitska ekipa imena Split West sastavljena od zanimljivih pojedinaca.

Statisti su svoje splitske kolege demolirali u polufinalu rezultatom 21-9 dok je Zagreb svladao Man in Black s 19-17. U finalu su Splićani dočekali “osvetu” te slavili s 21-12 osiguravši si naslov prvaka. Čestitamo svim ekipama što su došle do završnog turnira te što promoviraju 3×3 košarku u i izvan granica Lijepe Naše, a posebne čestitke družini: Hrvoje Marin, Duje Kaliterna, Ivan Rašetina i Ante Markoč. Puno sreće na predstojećim Challengerima i nadamo se da ćemo ih gledati još jednom na najvećoj svjetskoj 3×3 pozornici-World Touru.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype