sportski sportski sportski sportski

KOD

Statistika Premijer lige: Ante Krapić prvi strijelac, Mislav Brzoja trenutni MVP lige

Donosimo pregled deset statističkih podataka Premijer lige.

HT Premijer liga je službeno odradila 12.kolo, iako pogledom na tablicu možemo vidjeti da je samo Sonik Puntamika odradila svih 12 utakmica do sada. Gorica recimo zaostaje čak tri utakmice (treći puta ekipa je u samoizolaciji) pa je tablicu teško sagledati sa realnog gledišta. Puno je odgođenih utakmica i trebat će sigurno vremena dok se ona izjednači i svi klubovi budu u istom položaju.

No, nas to nije spriječilo da pregledamo statističke podatke nakon prvog dijela sezone.

LISTU STRIJELACA predvodi novi igrač Gorice, Ante Krapić, koji je na prosjeku nešto više od 20 poena. Iza njega se smjestio Antonio Jordano iz Vrijednosnica, dok je na trećem mjestu Šibenkin James Freeman.

LISTU SKAKAČA predvodi centar Zaboka, Mladen Primorac, dok je tik do njega kapetan Cibone, Roko Prkačin. Treće mjesto dijele dva igrača Alkara, Ivan Vučić i Hasan Varence sa istim brojem skokova u prosjeku.

LISTU ASISTENATA predvodi Bruno Kapusta iz Gorice, dok se iza njega smjestio Mislav Brzoja iz Furnira. Amerikanac Dylan Frye iz Vrijedosnica je na trećem mjestu.

LISTU OSVOJENIH LOPTI predvodi Josip Barnjak iz Škrljeva, a isti prosječni broj osvojenih lopti ima i Lovre Runjić iz Sonik Puntamike, dok je na trećem mjestu Pavle Marčinković iz Splita.

LISTU BLOKERA predvodi Pavao Paić iz Vrijednosnica, na drugom mjestu je Daniel Zovko iz Sonik Puntamike, dok je na trećem mjestu još jedan igrač Vrijednosnica, Arijan Lakić.

LISTU POGOĐENIH DVICA predvodi Arkim Robertson iz Škrljeva, drugi je Milija Miković iz Šibenke, a treći Roko Prkačin iz Cibone.

LISTU POGOĐENIH TRICA predvodi Antonio Jordano iz Vrijednosnica, drugi je njegov suigrač Dylan Frye, dok je na trećem mjestu Ante Krapić iz Gorice.

LISTU NAJPRECIZNIJIH SA LINIJE SLOBODNIH BACANJA predvodi James Freeman iz Šibenke, na drugom mjestu je Mislav Brzoja iz Furnira, dok je treći Blaž Mesiček iz Splita.

LISTU IGRAČA SA NAJVIŠE MINUTA NA TERENU predvodi Ante Krapić iz Gorice, koji je svoju minutažu “napumpao” igrajući za Hermes Analiticu, drugi po najviše odigranih minuta je James Freeman iz Šibenke, a treći je Mislav Brzoja iz Furnira.

LISTU IGRAČA PREMA VALORIZACIJI predvodi Mislav Brzoja iz Furnira, koji se prilično odvojio ispred pratnje, koju na drugom mjestu predvodi “snajper” iz Vrijednosnica, Antonio Jordano. Na trećem mjestu je “četvorka” Sonik Puntamike, Tomislav Cvitković.

Statistika preuzeta sa HKS-a.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype