sportski sportski sportski sportski

KOD

Statistika Premijerke: Josip Barnjak vodeći u MVP poretku, Ivan Vučić prvi strijelac, Igor Marić najbolji tricaš

Zavirili smo u službene statističke podatke Hrvatskog košarkaškog saveza kada je u pitanju Premijer liga.

Premijerligaši su odradili osam kola od početka sezone pa bi bio red da pogledamo statistiku učinjenog i tko su vodeći pojedinci u različitim statističkim kategorijama.

POENI

Što se tiče strijelaca, prvi strijelac nakon ovih osam kola je Ivan Vučić iz Sonik Puntamike, sa 18 poena po utakmici. Iza njega nalazi se Josip Barnjak iz Škrljeva sa 17.5 poena, treće mjesto zauzima Đorđe Topolović iz Vrijednosnica sa 16.4 poena po utakmici, a odmah do njega još jedan igrač Škrljeva, Amerikanac Taylor Adway sa 16.3 poena po utakmici.

SKOKOVI

Najbolji skakač trenutno je Patrik Jambrović iz Šibenke, sa 8.1 skokom po utakmici, a iza njega su se smjestili Dominic Gilbert iz Alkara, sa 7.4 skoka u prosjeku, dok je na trećem mjestu Cibonin Roko Prkačin, sa 7 skokova u prosjeku.

ASISTENCIJE

Kada su u pitanju asistencije, uvjerljivo i dosta daleko od pratnje je Goran Filipović iz Cedevite Junior, koji je na preko 7 asistencija po utakmici ili točnije, 7.3 u prosjeku. Borna Kapusta iz Gorice se sa 5.8 asista smjestio na drugo mjesto, dok je iza njega Zadrov kapetan Dominik Mavra, sa 5.6 asistencija po utakmici.

BLOKADE

Kada su u pitanju blokeri, možda i očekivano, prvo ime nakon osam kola je Danko Branković iz Cibone, sa 1.4 blokade po utakmici. Iza njega, iz Sonika stiže mladi Dominik Zelanto sa 1.3 blokade u prosjeku, dok je Splitov Karlo Žganec na trećem mjestu sa 1.1 blokadom po utakmici.

OSVOJENE LOPTE

Najbolji kradljivac lopti je Josip Barnjak iz Škrljeva, sa 3.6 osvojenih lopti po utakmici i prilično bježi konkurenciji. Na drugom mjestu se nalazi Antonio Jordano iz Zadra sa 2.3 osvojene lopte u prosjeku, dok je odmah iza njega njegov suigrač Justin Carter sa 2.2 osvojene lopte po utakmici.

DVICE

Kada su u pitanju ubačene dvice, na vrhu se nalazi Amerikanac Taylor Adway iz Škrljeva, sa prosječno 6 ubačnih dvica po utakmici. Iza njega, na drugom mjestu je Dominic Gilbert iz Alkara sa 5.4 dvice po utakmici, a tik do njega, sa 5.3 ubačaja za dva poena je Đorđe Topolović iz Vrijednosnica.

TRICE

Najprecizniji tricaš je Igor Marić iz Furnira, koji ubacuje 3.3 trice po susretu, dok je iza njega na nešto više od 3 trice, Splitov Toni Perković. Na 3. i 4. mjestu su se izjednačili Ivan Vučić iz Sonika te Lovro Mandalinić iz Furnira sa 2.6 trice po utakmici pa se tako Furnir može pohvaliti da ima dva paklena šutera u vrhu ove statističke rubrike.

SLOBODNA BACANJA

Kada su u pitanju slobodna bacanja i tu je vodeći Josip Barnjak iz Škrljeva, koji po utakmici ubacuje 4.3 bacanja. Goran Filipović iz Cedevite Junior, sa 3.4 te Đorđe Topolović iz Vrijednosnica sa 3.3 ubačaja su se smjestili jedan iza drugog, a još jedan igrač Škrljeva je do njih, izjednačen sa Topolovićem. To je Toni Jelenković, koji je na 3.3 ubačena slobodna bacanja po utakmici.

MINUTE NA TERENU

Ako gledamo koga se najviše “rauba” onda je i tu vodeći Josip Barnjak iz Škrljeva, koji je gotovo 35 minuta na terenu u prosjeku. Iza njega nalazi se Igor Marić, iskusna uzdanica Furnira, koji je 34.2 minute u prosjeku na terenu, dok je sa 34.1. minute na trećem mjestu mladi Roko Gizdavčić iz Alkara.

INDEX UČINKOVITOSTI

Daleko najučinkovitiji igrač dosadašnjeg dijela sezone je Josip Barnjak iz Škrljeva, koji je prilično odmakao pratnji i vodeći je u tri statističke rubrike (minute na terenu, slobodna bacanja, osvojene lopte), dok je u nekima u samom vrhu (4. u ubačenim dvicama, 6.asistent, 6.skakač, 2.strijelac). Iza njega, smjestio se Goran Filipović iz Cedevite Junior, dok je na trećem mjestu trenutni prvi strijelac lige, Ivan Vučić iz Sonika.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype