sportski sportski sportski sportski

KOD

Statistika Prve lige: Bruno Levanić-Kutni obilježio prvih pet kola

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Rekapitulacija prvih pet kola Prve lige.

Kada su u pitanju prvoligaši, onda možemo pričati o odigranih pet kola, no nekoliko je odgođenih utakmica zbog nekoliko pozitivnih igrača i samoizolacije kontakata. No, unatoč tome, zavirili smo u statistiku do sada.

Kada je u pitanju provedeno vrijeme na terenu, onda je tu Bruno Levanić-Kutni uvjerljivo na vrhu, koji je za svoj Samobor odigrao svih četrdeset minuta u svim utakmicama. Iza njega slijedi Ivan Mimica iz Omiša, a zatim je tu dvojac iz Dubrovnika, Ivan Vodopija i Nikola Došen.

Listu strijelaca također predvodi Bruno Levanić-Kutni, koji vuče Samobor sa 25.3 poena u prosjeku. Iza njega je Matija Bilalović iz Pule sa 21.4 poena po utakmici te Ivan Mimica iz Omiša sa 20.3 poena po utakmici.Statistiku skokova predvodi Ivan Vodopija iz Dubrovnika, sa 11 skokova po utakmici, a dvoznamenkast je još i Makur Puou iz Bosca sa 10.6 skokova u prosjeku.

Najbolji asistent je trenutno Petar Ogrizović iz Cedevite junior sa 7.2 asistencije po utakmici, a iza njega su Roko Gizdavčić iz Omiša sa 6.6 te Toni Mustapić iz Dubrovnika s 6.5 asistencija u prosjeku.

Kad su u pitanju blokeri, prvi na listi je Makur Puou iz Bosca sa 2.2 blokade po utakmici. Drugi je Jalone Friday iz Jazina sa 1.8 blokada te Dino Šipić sa 1.5 blokada u prosjeku.

Listu osvojenih ili ukradenih lopti predvodi Philip Babić iz Sesveta sa 4.8 osvojenih lopti po utakmici, a iza njega na drugom je mjestu Ivan Radman iz Dinama sa 3.7 te Bruno Levanić-Kutni iz Samobora sa 3 osvojene lopte po utakmici.

I za kraj smo ostavili index učinkovitosti ili valorizaciju, gdje uvjerljivo vodi Bruno Levanić-Kutni, igrač Samobora, sa ukupnim indexom 132. Drugi je Makur Puou iz Bosca, a na treće mjesto se smjetio Matej Bošnjak iz Cedevite junior.

Foto: KK Samobor / HKS

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype