sportski sportski sportski sportski

KOD

Stipe Šarlija na klupi Vrijednosnica startao pobjedom, pao je Zabok

Zanimljivu utakmicu odigrali su Vrijednosnice i Zabok.

HT Premijer liga, 15.kolo:

Vrijednosnice Osijek-Zabok 79:76 (31:20, 19:23, 11:19, 18:14)

(Jordano 24, Kujundžić 20 / Črnjević 23, Marić 19)

Stipe Šarlija je startao pobjedom na klupi Vrijednosnica, u debitantskoj utakmici, kontra Zaboka. Bolje je njegova momčad ušla u utakmicu, raspištoljila se u napadu sa čak 31 poenom u prvih deset minuta, a onda malo i pala. Nije bilo koncentracije u obrani, razigrali su se igrači Zaboka i gosti su puno bolje izgledali u drugih deset minuta prvog poluvremena, no ipak se sa vodstvom domaćina otišlo na poluvrijeme.

Gosti su ponovno pružili puno bolju igru na početku drugog poluvremena. Domaćin je potpuno stao, ostao bez ideje u napadu, ali i preciznosti i utakmica je sve više i više dobivala predznak neizvjesne. Samo 11 postignutih poena u deset minuta, domaćina je dovelo u poziciju da spašava živu glavu. Od početka posljednje četvrtine igralo se koš za koš, no vodstvo je stalno držala domaća momčad, iako je Zabok ozbiljno puhao za vratom i cijelo vrijeme bio u utakmici. Ipak, Paić je dvicom doveo Vrijednosnice u vodstvo 78:76, 33 sekunde prije kraja. Nakon time-outa, gosti su imali zadnji napad, a sa dva promašaja, prvo Petra Marića, a onda i Mladena Primorca čiji je šut blokirao Vito Porobić, dozvolili su domaćinu obrambeni skok, a potvrdu pobjede dao je Antonio Jordano, prvo ime susreta, jednim pogođenim bacanjem za konačnih 79:76. Luka Tomas je samo pokušao tricom izboriti produžetak, sa polovice terena, no neuspješno…

Antonio Jordano je bio prvo ime susreta sa 24 poena, 4 skoka i 4 asista. Kapetan Robert Kujundžić je dodao 20 poena i 5 skokova.

Goste je predvodio Antonio Črnjević sa 23 poena, 7 skokova i 5 asistencija.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype