sportski sportski sportski sportski

KOD

Što nam donosi novi format završetka NBA lige?

Danas bi svi ljubitelji košarke trebali dobiti potvrdu o nastavku NBA lige.

Prošla su dva i pol mjeseca otkad je zaraza Rudyja Goberta COVID-19 infekcijom u potpunosti prekinula susrete NBA lige i daljnje natjecanje. Brojna nagađanja u proteklom razdoblju pokazala su se točna te će Disney World kompleks u Orlandu ugostiti najbolje košarkaše na svijetu. Ili, ipak, “samo” veliku većinu njih.

Naime, dobro obaviješteni novinari unutar lige prenijeli su informaciju kako Adam Silver planira u Orlando pozvati 22 od ukupno 30 ekipa. Tako će u konkurenciji za naslov ostati po osam trenutno vodećih momčadi Istoka i Zapada, uz dodatnih šest koje će se pokušati izboriti za svoje mjesto u doigravanju. S Istoka bi ta dodatna ekipa trebali biti Washington Wizardsi, dok će na Zapadu čak pet ekipa krenuti u boj za osmu poziciju koju trenutačno drže Memphis Grizzliesi.

Plan je da navedene 22 ekipe odigraju svaka po osam utakmica regularne sezone, a zatim bi uslijedio playoff. Ipak, ako bi neka od momčadi bila na manje od četiri pobjede zaostatka za osmoplasiranim, odigrale bi se play-in utakmice za tu osmu poziciju. Ako su dvije momčadi u igri, tada bi devetoplasirana morala dva puta zaredom pobijediti osmu ekipu da im “ukrade” mjesto u doigravanju. Osmoplasiranoj ekipi bi pak trebala samo jedna pobjeda iz dva susreta da eliminira devetoplasiranu iz konkurencije. Naravno, ako bi se to dogodilo odmah u prvoj utakmici, druga se ne bi ni igrala.

Sveukupno, NBA sezona bi počela 31. srpnja, a potencijalno najkasnije završila 12. listopada sedmom utakmicom finala. Danas tijekom dana trebali bi dobiti i konačnu potvrdu o tome je li ovaj prijedlog izglasan, ali sve već upućuje prema tome.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype