Sve osim četiri pobjede biti će novi šamar već ionako našamaranoj košarci

Reprezentacija Hrvatske danas kreće u bitku za koju do nedavno nismo ni znali.

Hrvatska reprezentacija danas kreće u brzopoteznu bitku pretkvalifikacija, u kojima nas čekaju utakmice protiv Irske i Luksemburga. Dvije domaće i dvije gostujuće utakmice dati će konačni plasman, a da bi prošli dalje, moramo biti prvoplasirani, što apsolutno ne bi trebao biti problem. To se i očekuje. U suprotnom…ne želim ni nastaviti misao…

Opatija je postala stalni domaćin našoj reprezentaciji, koja se eto očito tamo “pronašla”, iako sam uvijek zagovaratelj igranja utakmica po cijeloj Hrvatskoj, no mene se to ne pita.

Družina Josipa Sesara odradila je tamo pripreme, u sklopu kojih su odigrane neke pripremne utakmice i prema informacijama, dečki su spremni za sve izazove koje nude ove dvije reprezentacije sa kojima se susrećemo. Pobjede nad Kinom i Slovačkom, ali i same predstave na terenu, dale su Sesaru vjerojatno i odgovore na neka pitanja i oni sada spremni idu po četiri pobjede.

“Napravili smo dobre pripreme i napravili smo dobar rad u ovom pripremnom periodu. Danas radimo skauting reprezentacije Irske. Moramo vidjeti njihove individualne kvalitete te pronaći sve te njihove igrače i na koji način igraju. Ono što imamo od njih je od prošlogodišnjih pretkvalifikacija koje su igrali. Očekujem našu dobru igru i da momci budu motivirani. Idemo dan za danom, utakmicu po utakmicu. Momci dobro rade, upijaju što se traži od njih, na dobrom smo putu i ima prostora za napredak. Ono što ja želim i što sam prenio momcima neka u treningu bar malo napreduju i ja ću biti zadovoljan.

Prvi ispit je večeras od 20 sati protiv Irske, dok se protiv Luksemburga igra u subotu isto vrijeme. Nakon toga, tjedan dana kasnije slijedi nam gostovanje u Dublinu te u Luksemburgu drugog dana mjeseca kolovoza.

  • 19.7.2023. u 20:00 Hrvatska – Irska (Opatija)
  • 22.7.2023. u 20:00 Hrvatska – Luksemburg (Opatija)
  • 29.7.2023 u 15:30 Irska – Hrvatska (Dublin)
  • 2.8.2023. u 20:15 Luksemburg – Hrvatska (Luksemburg)

Utakmice pretkvalifikacija za Europsko prvenstvo moći će se pratiti u prijenosu uživo na SportKlubu i na FIBA YouTube kanalu.

Foto: Marin Sušić / HKS

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype