KOD

SVJETSKO PRVENSTVO, ČETVRTFINALE: Francuska preokretom izbacila Amerikance!

U super uzbudljivoj utakmici četvrtfinala, Francuska je uspjela preokrenuti vodstvo SAD-a i plasirala se u polufinale.

SAD-Francuska 79:89 (18:18, 21:27, 27:18, 13:26)

(Mitchell 29, Smart 11/ Fournier 22, Gobert 21)

U otvorenoj utakmici sa jedne i druge strane, u prvih deset minuta niti jedna reprezentacija se nije uspjela rezultatski odmaknuti pa su gledatelji mogli vidjeti dosta izjednačenu igru, što je rezultiralo neriješenim ishodom 18:18 nakon deset minuta.

Nešto bolja igra Francuza u drugoj četvrtini dovela ih je prvi puta na +7 u 16. minuti utakmice, nakon što je Gobert realizirao bacanja. Fournier je u tim trenucima predvodio Francusku i bio njihovo prvo ime sa 13 poena, a odmah do njega Rudy Gobert sa 11 poena. Njih su dvojica zadavali najviše problema Amerikancima svojom pick igrom, iz koje su proizlazili laki poeni ili slobodna bacanja, gdje su Francuzi bili gotovo pa nepogrešivi. Poluvrijeme je završilo rezultatom 39:45.

Drugo poluvrijeme je bolje krenulo ponovno za Francusku, no nakon samo tri minute su ušli u bonus sa prekršajima i tu je krenula ofenziva Amerikanaca. Donovan Mitchell je bio posebno raspoložen i na njegovim krilima Amerikanci su prvo stigli prednost Francuske, a onda i poveli. Francuzi su počeli srljati nepotrebno, a sa druge strane su Mitchell i Smart malo po malo trpali koš Francuske i na zadnji mali odmor odveli svoju momčad sa prednošću 66:63.

Nakon amo minute i pol zadnje četvrtine, Amerikanci su preko Kembe Walkera pobjegli na +7 i natjerali izbornika Francuske na time-out. Počeli su tada Amerikanci i skakati u napadu, hvatati svoje promašene šuteve i u tim trenucima su izgledali bolje od Francuske, no bilo je to još daleko od zaključivanja utakmice. Pet minuta prije kraja na semaforu je bio rezultat 76:73, da bi Ntilikina zabio tricu za izjednačenje 76:76. Potpuni preokret režirao je Fournier dvicom za vodstvo Francuske 76:78. U slijedećem napadu Barnes je napravio korake, a taj poklon je iskoristio Gobert i zakucao za +4 Francuske, u tim trenucima Francuska je napravila seriju 9:0. Smart je tada promašio oba bacanja, a Ntilikina dvicom povećao na 76:82. Walker je smanjio na 78:82, Francuzi promašili napad, a Gobert blokirao Mitchella za možda riješenje pitanje pobjednika, 53 sekunde prije kraja, a uhvaćenu loptu De Colo je pretvorio u dva realizirana bacanja za 78:84. Walker je nakon toga iznudio tri bacanja, a zabio samo jedno za 79:84. Izborio je Brown tada mrtvu loptu i posjed za Amerikance i novi napad. Srljali su tada Amerikanci, točnije Brown i zaletio se u Goberta, što nije završilo dobro za njega. Prekršaj je izborio De Colo, zabio jedno za 79:85, a Middleton u napadu nagazio liniju i dao loptu Francuskoj. De Colo je ponovno izborio bacanja, zabio oba za +8 i Amerikanci više nisu imali šanse. Konačan rezultat je bio 79:89. Francuska je dobila zadnju četvrtinu 13:26.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype