KOD

SVJETSKO PRVENSTVO, DAN OSMI, 1.dio: Češka očitala lekciju Acinom Brazilu, Australija i dalje stopostotna

Česi su očitali lekciju Brazilu i izjednačili se bodovno s njima, dok je Australija nastavila sa odličnim igrama i slavila protiv Dominikanaca.

Brazil-Češka 71:93 (16:20, 16:25, 14:20, 25:28)

(Benite 12, Barbosa 11, Huertas 11/ Satoransky 20, Balvin 15)

Nisu Acini Brazilci u prvom poluvremenu izgledali baš najbolje. Previše je tu bilo dekoncentracije u obrani, što je raspoložena Češka kažnjavala. Lijepo su Česi izgledali u tim trenucima, njihove su akcije bile odlično organizirane i donosile su im lake poene, posebno u drugoj četvrtini, kada su napravili ključnu, dvoznamenkastu prednost. Česi su nakon samo tri minute pobjegli na +20 i ostavili Brazil u velikim problemima pred ostatak utakmice, a tu su razliku čuvali sve do kraja treće četvrtine. Ništa danas nije polazilo za rukom Brazilcima, što se vidjelo u zadnjoj četvrtini, kao u obrani, tako i u napadu i bilo je samo pitanje sa koliko visokim minusom će otići u svlačionicu. Tomas Satoransky je zadavao Brazilu najviše problema, uz poene, podijelio je i asistencije suigračima. Na kraju ogromnih +22 za Češku.

Australija-Dominikanska Republika 82:76 (24:19, 16:19, 17:14, 25:24)

(Mills 19, Goulding 15/ Vargas 16, Liz 14)

Lijepo poluvrijeme su odigrali Australija i Dominikanska Republika. Iako su bili favoriti, Australci nisu imali tako lak posao. Žilavi Dominikanci su cijelo prvo poluvrijeme puhali za vratom Millsu i sugiračima, što im je na kraju donijelo pristojan rezultat na kraju poluvremena. Samo -2 im je dalo nadu da u drugom poluvremenu možda i mogu kreirati iznenađenje.

Ipak, Austalci su u trećoj četvrtini zaigrali puno bolje i sa nekoliko lakih poena pobjegli na +7 i tu razliku održavali kroz cijelu treću četvrtinu i na zadnjim mali odmor otišli sa +5. Patty Mills se u zadnjoj četvrtini odlučio riješiti utakmicu te nanizao nekoliko poena i asistencija suigračima i njegova momčad je pobjegla na dvoznamenkastu prednost pet minuta prije kraja i bilo je jasno da su vrlo blizu svoje četvrte pobjede. Kod rezultata 75:69, Liz je promašio otvorenu tricu i da je to ušlo Dominikanci bi bili blizu neizvjesnosti. No nisu, pa je Goulding slobodnim bacanjima odveo Australiju na +8, dvije i pol minute prije kraja, a onda je Dellavedova tricom definitivno odlučio pobjednika. Na kraju + 6 za stopostotnu Australiju.

Foto: FIBA

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype