KOD

SVJETSKO PRVENSTVO, FINALE: Španjolska rutinski protiv, danas, slabe Argentine do zlata!

Španjolska je sa iskusnom igrom slomila dva najbitnija krila Argentine, Scolu i Campazza i tako došla do pobjede!

Argentina-Španjolska 75:95 (14:23, 17:20, 16:23, 28:29)

( Deck 24, Laprovittola 17 / Rubio 20, Llull 15)

Borbeno je počelo sa obje strane, no Španjolci su se bolje snašli u takvom ritmu i za četiri minute poveli 2:14. Campazzo i Scola su bili dobro zatvoreni na početku utakmice, ali onda su se polako probudili Campazzo i Brussino (dvije trice) i Argentina se probudila i vratila u život. Odlično su Španjolci zatvorili Scolu, koji u prvih deset minuta nije upisao poena. Dobila je Španjolska prvu četvrtinu 14:23.

Španjolci su bolje ušli i u drugu četvrtinu, preko Rudya Fernandeza i njegove dvije trice pobjegli na +16 i činilo se da Argentina polako gubi kontrolu. Ipak, sa nekoliko trica i kontri smanjili zaostatak na -10, no ispod toga nisu nikako uspjevali. Ono što je najviše nedostajalo Argentini su poeni Luisa Scole, koji se nije uspio upisati u strijelce. Španjolska je tako na poluvrijeme otišla sa prednošću od +12, 31:43.

Počeli su se Španjolci na neki način igrati sa Argentinom, kojoj su nasušno nedostajali poeni Scole pa su u 25. minuti imali +23, vidjelo se u tim trenucima čak i malo više agresivnosti kod Argentine nego što je dozvoljeno, na što su oni već i navikli. Takvim tempom su prijašnje protivnike i lomili, no danas nije to baš lako prolazilo. Sa dvije trice su uspjeli malo smanjiti razliku, ali sve je to bilo kratkotrajno, jer su Španjolci u napadu igrali pa gotovo bez greške. Konačnih 47:66 su to potvrdili.

Početak zadnje četvrtine je prošao u ritmu Argentine, koja je sa nekoliko trica i dvica uspjela smanjiti razliku pa je najmanja razlika bila u 33. minuti, 58:70. No, sve su to bili kratkotrajni bljeskovi, prije svega što obrana nije štimala, Španjolci su ponovno kažnjavali sve propuste Scole i ekipe u obrani i vrlo brzo vratili stvari na svoje mjesto. Imala je Španjolska +16, na 2:50 prije kraja i pitanje pobjenika bilo je riješeno.

Konačan rezultat je bio 75:95.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype