KOD

SVJETSKO PRVENSTVO, OD 5. DO 8. MJESTA: Srbija slavila u nebitnoj utakmici protiv SAD-a

U prvoj utakmici za poredak od 5. do 8. mjesta, Srbija je slavila protiv reprezentacije SAD-a.

Srbija-SAD 94:89 (32:7, 12:33, 27:28, 23:21)

(Bogdanović 28 , Lučić 15 / Barnes 22 , Walker 18  )

Utakmica koju su svi vidjeli kao finale, danas se igrala za poredak od 5. do 8. mjesta, na razočaranje obje momčadi. No, ničime ni jedni ni drugi nisu niti zaslužili igrati utakmicu drugog natjecateljskog tipa. Zorno su to pokazali u prvom poluvremenu. Srbija je krenula uraganski, šutirala trice 8/9 i razbila Amerikance nakon prvih deset minuta i onda stala. Sve to iskoristila je Popovicheva momčad i vratila stvari na početak, poluvrijeme je završilo 44:40.

Srbija je i kroz treću četvrtinu držala svoje vodstvo od 4 poena, obrane kao da nisu postojale u tih deset minuta pa su se koševi redali kao na traci. Već u tim trenucima primjerice, Bogdan Bogdanović je kod Srbije bio na 23 poena (trice 7/13), a kod Amerike Chris Middleton prvo ime sa 14 poena.

Srbija je serijom 7:0 za tri minute zadnje pobjegla na deset razlike i s obzirom na okolnosti igre obje ekipe, bila bliža pobjedi, što se kroz četvrtinu do kraja i pokazalo kao presudno. Sačuvali su Srbi prednost do kraja, iako su se Amerikanci približili 26 sekundi prije kraja na 92:88, no Srbija je ipak slavila te čeka boljeg iz susreta Češka-Poljska, dok će Amerikanci u borbu za 7. mjesto.

Foto: FIBA

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype