sportski sportski sportski sportski

KOD

Tihomir Bujan u BC Prievidza

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Hrvatski stručnjak, Tihomir Bujan, koji trenutno zarađuje za kruh u Gruziji, pronašao je novi angažman.

Bujan je trenutno pomoćni trener Gruzijske repreznetacije, a pod bor je za Božićne praznike dobio novi posao. Paralelno sa reprezentativnim aktivnostima, Bujan će voditi Slovačku Prievidzu, s kojom je potpisao ugovor do kraja sezone, a veliku ulogu u ovom poslu odradio je Zvonimir Ridl i njegova agencija.

Prievidza se trenutno nalazi na 5. mjestu tablice, sa omjerom 8 pobjeda i 8 poraza.

Tihomir Bujan je košarku počeo igrati u KK Dubravi iz Zagreba gdje je i krenuo u trenere, vodeći sve mlađe kategorije, a u istom klubu od 1995. do 1998. godine je radio kao pomoćni trener seniorske ekipe Srećku Medvedecu. S Hrvatskom U-18 košarkaškom reprezentacijom osvojio je 4. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Ateni. Na poziv Danijela Jusupa 1998. godine prešao je iz Benstona u Zadar u kojem je ostao i naredne sezone uz trenera Ivicu Burića.
Potom je dvije sezone radio u Borik Puntamici koju je iz B -1 lige uveo u A- 2, nakon čega je, 2003. godine ponovno postao pomoćnik u Zadru. Sezone 2004/05. vodio je Borik u A -2 ligi te ga je uveo u A-1 ligu uz nastup na F4 Kupa Krešimira Ćosića, pobjedom u četvrtfinalu protiv Zagreba te tijesnim porazom od Cibone u polufinalu. Naredne dvije sezone uspješno je vodio KK Borik Puntamiku u A-1 ligi (za prvaka), ostvarivši pobjede protiv ABA ligaša Zagreba, Splita i Zadra. Godine 2007. godine kao glavni trener radio je u KK Širokom u ABA ligi, a 2009. godine na poziv Zmage Sagadina ponovno je postao pomoćnik u Zadru. Sezone 2011. godine konačno je postao prvi trener Zadra igrajući finale Kupa Krešimira Ćosića, a 2012. godine vodio je Križevce u prvoj godini A-1 lige ostvarujući pobjede protiv Zadra i Splita.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype