sportski sportski sportski sportski

KOD

Tko će biti jesenski prvak?

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Ovog vikenda se u Prvoj ligi igra zadnje kolo, a čak četiri ekipe su u konkurenciji za prvo mjesto i jesenski naslov. Malo smo analizirali moguće rasplete.

11.kolo donosi slijedeće utakmice:

Dubrava-Jazine

Sonik Puntamika-Zapruđe

Agrodalm-Rudeš

Trenutni poredak na tablici je slijedeći:

1.Jazine  18 bodova

2.Sonik Puntamika  17 bodova

3.Agrodalm  17 bodova

4.Dubrava  17 bodova

Znači imamo derbi utakmicu, ne samo kola, nego upravo čitavog prvog dijela, a utakmica Dubrava-Jazine igra se već sutra(petak) od 19 sati i nakon nje mnoge će stvari biti jasnije.

-Jedno je sigurno: ukoliko gosti iz Zadra dođu do pobjede, pripast će im jesenski naslov, jer će ostati sami na vrhu sa 20 bodova!

-Sonik na domaćem terenu dočekuje ekipu Zapruđa. Realno gledajući, favoriti su i sve osim pobjede bilo bi iznenađenje. Ovdje prognoziramo tip 1 i u tom slučaju Sonik ide na 19 bodova.

Agrodalm je domaćin Rudešu i ovdje ćemo prognozirati čisti tip 1. Ovdje mjesta za iznenađenje ne bi trebalo biti. U tom slučaju Agrodalm ide na 19 bodova.

-Ukoliko Dubrava dođe do pobjede nad Jazinama, Dubrava ide na 19 bodova, kao i Jazine. Mi ćemo ovdje prognozirati također tip 1, iz nekoliko razloga. Ekipu Jazina napustio je njihov najbolji igrač Mirza Sarajlija i dojma smo da su njegovim odlaskom 30% slabiji. Imajući na umu da su utakmicu za vikend odigrali sa samo šest igrača, od kojih jednog više nema u ekipi, pitanje je koje će igrače Luka Bujas imati na raspolaganju.  Dubrava je prošlo kolo vodila 30 minuta, a onda su se raspali protiv Đakova u Đakovu i to ih je koštalo pobjede. Mišljenja smo da je Darko Krunić, iskusni lisac na klupi Dubrave, izvukao pouke i da će pripremiti ekipu za ovaj derbi.

Dubrava može do naslova jedino ako pobjedi Jazine, a Sonik i Agrodalm ne dođu do pobjeda, jer bi u tom slučaju imali 19 bodova kao i Jazine, ali bolji međusobni omjer. Ukoliko bilo koja od te dvije ekipe dođe do pobjeda, Dubrava nema šanse za naslov.

U slučaju da se naše prognoze objestine, znači da sve tri utakmice završe pobjedama domaćih, četiri ekipe imale bi isti broj bodova, 19.

Službena pravila FIBE kažu da se u slučaju istog broja bodova prvo gleda međusobni omjer ekipa sa istim brojem bodova, a u tom slučaju ekipe Sonika i Agrodalma su u međusobnim susretima ove četiri ekipe skupile 5 bodova, a njihov međusobni susret završio je pobjedom Sonika 71:62 i samim time ekipa Sonika završila bi jesenski dio na prvom mjestu, Agrodalm na drugom, Dubrava na trećem i Jazine na četvtom mjestu. Zašto Jazine na četvrtom? Pa zato što su u tim međusobnim susretima ove četiri ekipe skupile 4 boda, kao i Dubrava, no uračunali smo ovdje poraz od Dubrave.

Tablica bi izgledala ovako:

1.Sonik 19

2.Agrodalm 19

3.Dubrava 19

4.Jazine 19

Sve ovo može se promijeniti ukoliko Jazine dođu do pobjede protiv Dubrave.

Tada bi tablica izgledala ovako:

1.Jazine 20

2.Sonik 19

3.Agrodalm 19

4.Dubrava 18

 

Jedno je sigurno, očekuje nas uzbudljiv vikend!

 

 

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype