sportski sportski sportski sportski

KOD

Tko su najbolji Prvašići?

Iako sezona kao da nije niti odigrana, nismo htjeli da svih 19 Prvašića tek tako odu u vjetar. Kako smo rubriku održavali na životu od početka sezone, a ona je samo bila nastavak svega dobrog oko nje koje smo počeli još prošle sezone.

Kao što je poznato nitko nije proglašen prvakom, kao što nitko nije ni ispao iz lige. Unatoč tome, zavirili smo malo u statističke podatke te odabrali najbolje pojedince.

Što se tiče nekih momčadskih postignuća, tu nije bilo previše dvojbi, tablica je na kraju sezone rekla svoje. Ipak, onaj drugi dio gdje sudjeluju sami akteri sezone, temeljen je na službenoj statistici, ali oko odabira najboljih pojedinaca veliku ulogu igrale su i naše dvije najbolje petorke, koje smo birali svako kolo, kao i MVP kola. Sve to bilo je odabrano od strane našeg glavnog urednika i prema našoj slobodnoj procjeni pa se neki službeni statistički podaci možda i neće “podudarati” sa našim izborom, no ovo je sve naš osobni stav.

Krenut ćemo sa prvom petorkom…

Na poziciju organizatora igre smo stavili iskusnog Ivana Mimicu iz Omiša, koji je završio kao prvi strijelac lige, bio je vođa ekipe koja je definitivno najugodnije iznenađenje sezone, a u našim petorkama se našao pet puta u prvoj i šest puta u drugoj petorci.Poziciju beka pokrio je Hrvoje Garafolić iz Rudeša, njihov prvi čovjek. Iako su ekipno imali jednu “sivu” sezonu, Hrvoje je bio predvodnik ekipe, ujedno i prvi strijelac ekipe, koji je pet puta bio u prvoj te jednom u drugoj petorci. Vanjsku poziciju, šutera, pokrio je MVP sezone, Petar Dubelj iz Dubrovnika, koji je bio njihovo prvo ime cijele sezone. Sedam puta u prvoj i dva puta u drugoj petorci kola, njegov je učinak što se te rubrike tiče, ujedno bio je i drugi strijelac lige. Na “četvorku” smo stavili ikonu Sesveta, Daria Papka, koji je svojim iskustvom držao tu momčad na životu cijelu sezonu. Papak je bio četvrti strijelac lige te ukupno drugi skakač, a što se naših petorki tiče u prvu se upisao pet puta i u drugu četiri puta. Centarsku poziciju pokrio je Makur Puou iz Bosca, koje je svojim dolaskom preporodio Bosco, zatvorio reket i izbio na vrh liste najboljih skakača te blokera. Sedam puta se našao u našoj prvoj petorci te jednom u drugoj. Dovoljno za startnog centra lige.

PRVA PETORKA SEZONE:

1.Ivan Mimica (Omiš Čagalj Tours)-24.9 poena, 3.9 skokova, 6.3 asistencije

2.Hrvoje Garafolić (Rudeš)-18.3 poena, 7.3 skokova, 3.7 asistencija

3.Petar Dubelj (Dubrovnik)-22.3 poena, 6.3 skokova, 5.8 asistencija

4.Dario Papak (Sesvete)-21.0 poena, 9.7 skokova, 3.2 asistencije

5.Makur Puou (Bosco)-15.5 poena, 12.3 skokova, 1.1 asistencija

O drugoj petorci sezone…

Imali smo nekoliko dvojbi za drugu petorku, pogotovo vanjske pozicije. Ipak, izbor na mjesto organizatora igre pao je na Josipa Škaru iz Samobora, koji je bio drugi asistent lige, dok se u našim petorkama našao tri puta i to u najboljoj petorci. Bekovsku vanjsku poziciju zauzeo je Luka Katura iz Bosca, koji je bio prvi strijelac te ekipe, ujedno i jedan od najiskusnijih u svlačionici. Četiri puta član prve petorke, dva puta druge, Luka je zaslužio mjesto u drugoj petorci sezone. Igrač Samobora, Lovro Mandalinić, se smjestio na mjesto šutera. Treći strijelac lige, drugi tricaš te četvrti po odigranim minutama, pet puta je bio u našoj prvoj petorci, a tri puta u drugoj. “Četvorku” ovdje pokriva David Ušić iz Cedevite junior, koji je u zimskoj stanci Jazine zamijenio mladim Vitaminima. Ukupno šest puta bio je u našim petorkama, po tri puta u svakoj tijekom sezone, a i prema indeksu učinkovitosti nalazi se na petom mjestu. Centarsko mjesto zauzeo je Stipe Krstanović iz Jazina. Devet puta član naših petorki, pet puta prve i četiri puta druge, bio je najbolji igrač Jazina kroz cijelu sezonu, što mu je donijelo četvrto mjesto prema indeksu učinkovitosti.

DRUGA PETORKA SEZONE:

1.Josip Škara (Samobor)-12.1 poen, 5.9 skokova, 6.1 asistencija

2.Luka Katura (Bosco)-17.3 poena, 6.1 skok, 4.1 asistencija

3.Lovro Mandalinić (Samobor)-21.5 poena, 5.6 skokov, 2.8 asistencija

4.David Ušić (Cedevita junior)-16.8 poena, 6.3 skokova, 2.1 asistencije

5.Stipe Krstanović (Jazine)-12.6. poena, 8.4 skoka, 3.2 asistencije

MVP SEZONE: Petar Dubelj (Dubrovnik) 22.3 poena, 6.3 skokova, 5.8 asistencija-7 puta član naše prve petorke te 2 puta druge petorke.

TRENER SEZONE: Ivica Bajaj (Omiš Čagalj Tours)-bez premca, ekipa Omiša je bila najugodnije iznenađenje sezone. Momčad kojoj su gotovo svi prije početka sezone prognozirali donji dom tablice i tešku borbu za ostanak, u svojoj dvorani u 19 utakmica nije doživjela poraz. Dubrovnik je jedina ekipa koja nije doživjela poraz u Omišu, ali samo iz razloga jer zadnja tri kola nisu niti odigrana. Pored igrača, velike zasluge idu gospodinu Ivici Bajaju, koji je ovu ekipu doveo do odličnog 3.mjesta, pronašao dobitnu kemiju u svojoj dvorani i da nije bilo prekida sezone, crno-žuti bi se vrlo vjerojatno našli u play-offu. Čestitke!

Gledano na tablicu, u sezoni koja na kraju kao da nije ni postojala, moglo se zaključiti da je Prva liga, nakon one neizvjesne prošle, ove sezone bila još neizvjesnija i uzbudljivija. Jazine su nakon odličnog većeg dijela sezone, u drugom prilično pale u formi, čemu i svjedoče 4 poraza, čemu su kumovale sigurno i promjene sa igračima. Kako smo ranije rekli Omiš je ponio neslužbenu titulu iznenađenja sezone, dok Bosco sigurno ima za čime žaliti od ove sezone, s obzirom na visoke ambicije i uložena sredstva. Najveće razočaranje sezone je sigurno Dubrovnik, koji u svojim redovima ima manje više sličnu ekipu kao i prošle sezone, no od borbe za Premijer ligu, stigli su do opasne zone, one za ostanak u ligi. Ipak, prekid natjecanja ih je “spasio”. Sretni su sigurno bili i u Zapruđu nakon te odluke, s obzirom da su već i prije polovice drugog dijela jednom nogom bili u Drugoj ligi Centar.

Ostatak prvoligaškog društva odigrao je manje-više prema očekivanjima, a klubovi su sada u iščekivanju odluke Saveza o formatu natjecanja slijedeće sezone.

Do novih Prvašića slijedeće sezone, lijepo Vas pozdravlja glavni urednik portala Goran Vidaković.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype