Tomislav Horvat najavio promjene u ludbreškom Grafičaru

Dr. sc. Tomislav Horvat, prvi operativac KK Grafičar, voditelj škole košarke, trener U-14 košarkaške reprezentacije te od nove sezone (2023./2024.) trener seniorske ekipe Grafičara osvrnuo se na aktualnu i na nadolazeću sezonu.

Aktualna sezona 2022./2023. značila je svojevrstan zaokret u politici kluba.

Klub je početkom aktualne sezone napustilo sedam prvotimaca koji su godinama činili okosnicu seniorske momčadi i producirali odlične rezultate. -započinje Horvat.

Dobri rezultati seniorskog sastava pozicionirali su klub na kartu Hrvatske, a samim time predstavljali i određeni okidač koji je dodatno potaknuo rad u Školi košarke.

Tako je vodstvo kluba donijelo odluku da se od aktualne sezone klub natječe u 3. ML i da će okosnicu seniorskog sastava činiti igrači iz vlastite Škole košarke uz postepeno uključivanje perspektivnih kadeta.

Natjecateljska sezona 2022./2023. predstavila je tzv. godinu konsolidacije seniorskog sastava, ali i nešto veći fokus na Školu košarke koja je zabilježila odlične rezultate. – nastavlja Horvat.

Sve mlađedobne kategorije kluba izborile su nastupe na završnicama/poluzavršnicama prvenstva Hrvatske te je nekolicina igrača dobila pozive i za reprezentativne akcije. Generalno gledajući, aktualna sezona ocijenjena je vrlo dobrom te su na tragu toga dogovorene nove akcije i projekti kojima će se rad u Školi košarke dodatno pojačati, a rad seniorskog sastava pokušati podići na višu razinu s konačnim ciljem povratka u 2. ML.

U ponedjeljak, 15.5.2023., održan je sastanak trenera i ljudi bliskih klubu te su donesene određene kadrovske promjene, a u rad kluba uključena je nekolicina bivših igrača te je napravljen plan za post sezonu 2022./2023., ali i narednu, 2023./2024., sezonu.

Odlučeno je da će Škola košarke nastaviti s radom i tijekom ljetnih mjeseci, a seniori će s pripremama za novu sezonu krenuti 15.8., dok će Univerzalna škola sporta (UŠS) napraviti kratku pauzu kroz srpanj i kolovoz.

U narednoj sezoni, prvi puta u povijesti, klub će imati sve mlađedobne natjecateljske selekcije počevši s kategorijom U-9.

Trenerski kadar ostaje isti uz minimalne promjene. Trener Dino Slatki ostaje kod najmanjih (U-9, U-10), trener Tomislav Triplat preuzet će dječake (U-13), trener Kristian Kokolek mlađe kadete (U-15), trener Danijel Papp kadete i juniore (U-17 i U-19), dok će seniore preuzeti Tomislav Horvat.

Treneri u UŠS ostaju isti (Dino Slatki i Tamara Jadanić-Sušec), s time da je trenerskom kadru UŠS pridodan i diplomirani kineziolog Marko Crkvenčić. U radu s kadetima, juniorima i seniorima svojim iskustvom pripomoći će Igor Dijanošić, a kondicijski dio odradit će Denis Orehovec. Dogovoren je i plan rada tijekom post sezone gdje će naglasak biti na radu na individualnoj tehnici igrača.

Također, dogovoreni su i novi projekti, a jedan od projekata je i Ludbreški hakl koji je godinama okupljao sve Ludbrežane i ljude bliske ludbreškoj košarci. U svakom slučaju pripremamo nezaboravno druženje ljubitelja košarke! – zaključuje Horvat.

Za sada toliko, svi zainteresirani dječaci mogu se priključiti radu kluba – svi ste dobrodošli. Uskoro s novim detaljima, kao što govori i naša himna – Zajedno do pobjede!

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype