sportski sportski sportski sportski

KOD

Toni Jelenković i Ivan Oštrić zaoštrili konkurenciju u Gorici, a klub sa njima zaključio roster za novu sezonu

MVP HT premijer lige potpisao za Goricu! MVP Toni Jelenković i Ivan Oštrić nova su pojačanja u redovima Bikova kojima je dovršeno slaganje rostera za novu sezonu.

Nakon odlazaka nekih od legendi kluba kao što su Borna Kapusta i Marko Baković, te vrhunskih igrača poput Mate Kalajžića i Luke Tomasa trebalo je upotpuniti nastalu prazninu.

Već ranije su se klubu pridružili Vito Porobić, Ivan Nakić Vojnović i Karlo Mikšić, a sada su pristigla nova pojačanja u vidu Tonija Jelenkovića i Ivana Oštrića.

Jelenković je prošlosezonski MVP HT Premijer lige kada je u dresu Škrljeva pružio najbolju sezonu karijere postižući prosječno 16 poena, 6 asistencija i 4 skoka. 25 godišnji Zadranin još je igrao za Jazine i Pulu i karijeru je trebao nastaviti u Njemačkom Karlsruheu, ali je srećom završio u našim redovima:

Početak sezone trebao mi je biti u Njemačkoj, ali tamo smo prije dva tjedna raskinuli ugovor. U dogovoru s trenerom i upravom Gorice potpisao sam za Goricu do kraja sezone. Riječ je o klubu s ambicioznim očekivanjima, ali tek smo se svi skupili i čeka nas puno rada. Ekipa je dobra i napadamo hrvatsko prvenstvo i ABA2 ligu pa kako bude.

Ivan Oštrić školovao se u SAD-u gdje je paralelno gradio i košarkašku karijeru. S prosjekom od 20 poena i 5 asistencija zasigurno će imati što pokazati i u goričkom dresu.

Nadam se da će mi ova godina donijeti nova iskustva jer mi je ovo prva sezona u Premijer ligi. Moj agent i ja smo pričali o najboljoj mogućoj opciji za mene i preporučio mi je dolazak u Goricu. Nakon što sam se upoznao s trenerima shvatio sam da je to najbolja opcija za mene. Nadam se da ću zaslužiti što je moguće više minuta u igri kako bih se mogao dokazati i pokazati što mogu. U SAD-u sam igrao na poziciji playmakera i postizao 20-ak poena po susretu uz 5 asistencija i 5 skokova. Očekujem da ćemo u HT Premijer ligi pobijediti u velikom broju utakmica i boriti se za neku od vodećih pozicija.”

Izvor: KK Gorica

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype