sportski sportski sportski sportski

KOD

Top vijesti iz Lipika: poznato je svih 16 ekipa, prijenos na Arenasport TV, reprezentaciju Hrvatske predstavlja Split

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Deset dana prije početka Lipik 3×3 Challengera stižu odlične vijesti.

Poznato je svih 16 sudionika ovogodišnjeg Lipik 3×3 Challengera, koji se održava za deset dana, točnije 21. i 22.05.

Liman (Srbija), New York Harlem (USA), Novi Sad (Srbija), Edmonton (Kanada), Ulaanbaatar (Mongolija), Jelgava (Latvija), Humpolec (Češka), Sansar (Mongolija), Antwerpen (Belgija), Split (Hrvatska), Aomi (Japan), San Juan (Portoriko), Bielefield (Njemačka), Manila (Filipini) i Dusseldorf (Njemačka). Posljednja 16. ekipa koja će izboriti nastup u Lipiku biti će ekipa iz Rusije, pobjednik finale ruske 3×3 lige u kategoriji U23 koje je na rasporedu 15. svibnja.

Kada se pogleda popis ekipa koje stižu u Lipik, ostaje velika žal što na njemu neće moći biti gledatelja, no situacija oko pandemije je specifičina i rizik je jednostavno prevelik. Svi sudionici, igrači, suci i prateće osoblje će biti smješteni u Toplicama Lipik kako bi organizator smanjio njihov kontakt s okolinom i tako im pružio maksimalnu sigurnost.

OSIGURAN PRIJENOST NA YOUTUBE KANALU TE ARENASPORT TV

No, odlična je vijest da će polufinale i finale izravno prenositi Arenasport TV, dok će kompletan turnir, dakle sve utakmice oba dana, biti dostupne u Live streaming verziji na službenom FIBA 3×3 Youtube kanalu. Tako će već četvrtu godinu slika iz Lipika, osim u cijelu Hrvatsku, otputovati u Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Makedoniju.

VELIKE POHVALE ORGANIZATORIMA

“Prijenos uživo polufinala i finala na Arena Sport televiziji opet će sliku iz Lipika prenijeti u nekoliko okolnih zemalja. Prema FIBA protokolu cijeli događaj će biti organiziran kao “mjehurić” prema COVID mjerama, a svi igrači, osoblje i organizacija bit će testirani na COVID, igrači i FIBA osoblje čak 3 puta u 7 dana. Zahvaljujemo se svima na podršci, te koristim ovu priliku za poziv zainteresiranim mladim ljudima koji žele biti dio ove velike organizacije, pomoći nam i volontirati da nam se jave preko društvenih mreža.”-riječi su predsjednika Udruge Libox, Ivana Pušćenika, koja u partnerstvu sa FIBA 3×3 u Lipiku organizira ovaj 3×3 spektakl.

Svakako vrijedno spomena je da je u organizacijskom smislu ovo bio ogroman zalogaj. S jedne strane zbog COVID mjera zbog kojih je potreban povećan broj ljudi u organizaciji, ali i koje kompliciraju i poskupljuju organizaciju. Istovremeno, organizator je na sebe preuzeo veliku odgovornost da u šest tjedana organizirati događaj koji je ranije organizirao pratički u šest mjeseci.

SPLIT STIŽE U LIPIK I PREDSTAVLJA HRVATSKU 3×3 REPREZENTACIJU

Jedina hrvatska ekipa na Lipik 3×3 Challengeru će biti Split koji će igrati u sastavu Toni Mindoljević, Ivan Rašetina, Stanko Kujundžić i Luka Petrašić. Split će tako postati jedina 3×3 ekipa koja će nastupiti na svih 5 Lipik 3×3 Challengera. Do sada u Lipiku imaju tri osvojena 11. mjesta (2016./17./19.), a najveći uspjeh u Lipiku im je 4. mjesto osvojeno 2018. kada su u polufinalu poraženi od ekipe Humpolec rezultatom 15:17.
Mindoljevića i Rašetinu lipička 3×3 publika poznaje od ranije jer su godinama nastupali za splitski Statist, a i Luka Petrašić je već igrao u Lipiku i to 2019. za drugu splitsku ekipu Spalato. Jedino novo lice je Stanko Kujundžić koji je ranije igrao za ekipu iMoćan.
Ova ekipa Splita je ujedno i hrvatska 3×3 reprezentacija, a Hrvoje Marin, izbornik i trener najavljuje kako će im ovo biti posljednja provjera uoči olimpijskih kvalifikacija u Grazu od 26. do 30. svibnja.

Izvor: Facebook Lipik 3×3 Challenger

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype