sportski sportski sportski sportski

KOD

Traži li se nasljednik Pipana?

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Kako je klupa Zadra uvijek užarena, s obzirom na važnost košarke u tom gradu, trenerska imena koja se vrte kao mogući nasljednici, konkretno sada Aleša Pipana, u fokusu su dva imena.

Logično prvi je Aramis Naglić. Trener koji je sjeo na tu klupu kada nitko nije htio, koji je napravio odličnu kemiju među igračima i svlačionici, koji je ostvario odlične rezultate u ABA ligi i domaćem natjecanju te trener koji je ispao od Cibone u doigravanju samo zato jer je pred te utakmice ostao bez Jakova Vladovića i Mislava Brzoje, što se na kraju pokazalo presudno. Svakako treba i spomenuti da je na vrhuncu svoje Zadarske forme prodan Josh Bostic te da je nakon suspenzije klub napustio i Preston Knowles, tako da je uz sve te nedaće, kada se podvuče crta, Naglić sa Zadrom napravio sjajan posao. U domaćem prvenstvu Zadar je izgubio samo jednu jedinu utakmicu, bili su do posljednjih kola ABA lige u prilici da uhvate doigravanje, a za podsjetnik ide i pobjeda protiv budućeg prvaka Budućnosti i još nekoliko fantastičnih utakmica. Kada ste trener u Zadru, onda vam je pored forme vaših igrača i igre na parketu, vrlo važno da vas i Tornado prihvati, a posjećenost utakmica u vrijeme Naglića je bila fantastična. Naglić i Zadar su kliknuli definitivno i trenutno u ovoj situaciji, Naglić se nameće kao prvi favorit za Pipanovog nasljednika, a u prilog mu ide da i od ove garniture igrača poznaje njih čak osmoricu, koje je trenirao već u Zadru.

Što se tiče drugog kandidata, on je trenutno vrlo vjerojatno Ante Nazor. Koji je nakon otkaza u Ciboni bez angažmana, a vodio je Zadar u dva navrata. U sezoni 2012./2013. i drugi puta od 2014.-2016. Nazor je godinama vodio mlađe reprezentativne uzraste, a za Zadar ga i ne vežu baš lijepe uspomene, prije svega one financijske prirode, pošto je u nekoliko svojih medijskih istupa naglašavao da mu je Zadar ostao dužan, a i na Cibonu, najljućeg protivnika Zadra, gleda kao pojam u Hrvatskoj pa je upitno kako će Zadrani na to reagirati. Iako, za svog je mandata u Zadru klub spašavao od ispadanja iz ABA lige, a posljednjoj sezoni je u regionalnom natjecanju završio na diobi petog mjesta zajedno sa Partizanom, tako da i Nazor ima svojih nekoliko aduta.

 

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype