Tri pojačanja, među kojima i Amerikanac Scott, pristupila Crikvenici

Crikvenica će u nastavak prvenstva ući jača za tri igrača.

Kako to obično biva, prelazak iz drugoligaške u prvoligašku košarku uvijek nosi određen iskorak, kako u kvaliteti, tako i u logistici i još puno stvari, od logistike do financija. Današnja košarka u drugim ligama izgleda poluamaterski, ne možda u svim sredinama, ali u većini da.

Kako pratim sve naše lige, rijetki u tim ulascima i viši rang budu svjesni razlike koja ih tamo čeka, iako većinom bude komentara tipa “Ma nije to tako strašno, to je samo jedan rang više”, no definitivno nije tako.

Mnogi sami tome svjedoče već nakon nekoliko utakmica pa nerijetko gledamo takve klubove u goloj borbi za ostanak u ligi već od samih početaka sezone, svake sezone. Teško je napraviti dva, tri koraka više odmah u startu upravo zbog onih ranije navedenih razloga sa početka teksta.

Crikvenica je jedan od klubova koja je “morala” u viši rang, jer kako je rekao njezin trener Zoran Dragojević Kizo: “Raspast ćemo se ako ne odemo u Prvu ligu, ovdje više nemamo šta tražiti”, misleći naravno na Drugu ligu Zapad.

Nakon prvog dijela, imaju samo 2 pobjede i 10 poraza, što ih je dovelo u situaciju da ih čeka borba za ostanak. To je nagnalo upravu kluba da se angažira po pitanju pojačanja pa su tako novi igrači Amerikanac rođen u Chicagu Darrick Edward Scott, iskusni branič koji je nakon igranja za nekoliko europskih klubova u Crikvenicu došao iz Moldavije. Drugo pojačanje je Dean Popović, također branič, rođen u Novskoj, a u Crikvenicu je došao iz slovačke Handlove. Treći novi igrač je Riječanin Matija Volščanček, krilni igrač, a dolazi iz Mladosti Zagreb.

Ova bi pojačanja, uz aktualni kadar, trebala donijeti širinu i sigurnost za nastavak sezone i kako bi se izbjeglo pitanje ostanka u prvoligaškom društvu.

Sretno!

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype