sportski sportski sportski sportski

KOD

Turska bolja od Hrvatske u posljednjoj utakmici kvalifikacija

Hrvatska je kvalifikacije okončala porazom od Turske.

Kvalifikacije za EP, 6.kolo:

Turska-Hrvatska 84:78

(Sanli 17, Tuncer 17 / Gabrić 13, Filipović 12, Bilan 12)

Utakmica puna neizvjesnosti na kraju je otišla na stranu domaće momčadi, koja je u završnici utakmice bila koncentriranija i staloženije. Iako smo imali +5 u posljednjoj četvrtini (64:69), nismo uspjeli do kraja utakmice sačuvati tu prednost.

Mršić je danas, prema očekivanjima, rasporedio minutažu na deset igrača, dok Marin Marić i Antonio Jordano danas nisu ulazili u igru, dok se Toni Perković ponovno nije našao unutar 12 igrača u zapisniku.

Hrvatska je na poluvremenu zaostajala samo dva poena, da bi na kraju treće imala vodstvo 60:65. Ipak, ponovno je, slično kao i protiv Nizozemske, završnica bila kobna. Nakon što smo u subotu u posljednjoj četvrtini zabili samo 9 poena, danas smo to malo podigli na 13, no obrana nije bila na nivou u posljednjih deset minuta, primili smo 22 poena i to nas je odvelo i poraz.

Igrači sa klupe, danas su bili naši najbolji pojedinci. Tomislav Gabrić je sa 13 poena bio naš prvi strijelac, dok su Goran Filipović i Miro Bilan zabili 12.

Kod Turske, za koju je Shane Larkin odigrao prilično nadahnuto, iako nije bio prvi strijelac, no zadavao nam je u napadu previše problema.

Hrvatska je tako kvalifikacije zaključila kao prvoplasirana momčad, sa omjerom 4 pobjede i 2 poraza.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype