sportski sportski sportski sportski

KOD

U izolaciji su sada dvije momčadi Premijer lige. Može li sezona krenuti 19.9.? HKS i dalje šuti…

Dolazi li početak HT Premijer lige sada pod znak pitanja?

Cibona je jučer na svojim stranicama, točnije njena “šefica” odnosa sa javnošću, Iva Bokanović, objavila da su gotovo svi igrači (dva igrača su imala negativne nalaze) imali pozitivne nalaze i nalaze se od jučer u samoizolaciji, koja će potrajati 14 dana.

Tračak nade je da igrači idu nakon sedam dana na novo testiranje i ukoliko testovi budu negativni, oni se mogu vratiti treninzima i obavezama. U protivnom, oni se prema preporukama epidemiološke službe, moraju držati izolacije sve do 5.9. Ukoliko scenarij bude takav, bilo bi točno dva tjedna prije početka Premijer lige.

S obzirom da su prošlu subotu odigrali pripremnu utakmicu protiv Dubrave, iz tog kluba je stigla informacija da je kompletna momčad otišla u samoizolaciju na dva tjedna. Za pretpostaviti je da će i oni odraditi testiranje pa je vrlo lako moguće da i u njihovoj momčadi bude pozitivnih testova.

Sve to prilično kvari sliku pred početak sezone, koji sada dolazi pod znak pitanja. Igrači i momčadi koji bi u skoroj budućnosti možda mogli završiti u izolaciji, sigurno neće biti spremni za početak sezone. Ima li smisla planirati početak sezone za taj 19.9.? U kakvom će stanju biti košarkaši, profesionalci, bez treninga u vremenu od dva tjedna?

HKS se do sada nije uopće očitovao. U ovom trenutku, kada imamo dvije momčadi u izolaciji te jednog igrača Zadra koji je pozitivan, bilo bi u redu da se javnosti daju informacije o tome u kojem smjeru se razmišlja vezano za početak sezone. Da li je on izvediv ili ne? Razmišlja li se o odgodi početka? Razmišlja li se o svojevrsnom balonu, po uzoru na NBA ligu? ABA liga je već odavno i prije ovih rekorda u Hrvatskoj, pomaknula početak natjecanja za dva tjedna, a u posljednjih nekoliko dana stižu informacije da i njihovi čelni ljudi razmišljaju o balonu. Jedna od lokacija koja se spominje su upravo Laktaši, no kako i tamo ima zaraženih, nakon utakmice Igokea-Cibona, sumnjamo u taj scenarij.

No, kako god, ukoliko se u Savezu i razmišlja o nekim promjenama, bilo bi fer da se javnost upozna sa razmišljanjima i odlukama. Situacija u nekim županijama u Dalmaciji nije uopće bajna, a znamo da u Premijer ligi tamo nastupaju Zadar, Sonik Puntamika, Split, Šibenka…

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype