sportski sportski sportski sportski

KOD

U subotu počinje prvi dio raspleta u Prvoj ligi

Goran Vidaković

Goran Vidaković

Zbog regularnosti natjecanja, zadnja dva kola Prve lige igrat će se u istom terminu, a već ovaj vikend na rasporedu je pretposljednje kolo, a sve utakmice igraju se u subotu u 18 sati.

 

Koliko će zanimljivo biti na dnu, gdje nekoliko klubova želi izbjeći ispadanje, niti na vrhu nije ništa manje zanimljivo. Sonik i Dubrava bi trebali u zadnja dva kola ostati na svojim pozicijama pa će biti zanimljivo vidjeti rasplet za 3. i 4. mjesto. Dubrovnik je trenutno treći, Agrodalm četvrti. Ukoliko se tu nešto ne promjeni parovi doigravanja bi bili Sonik-Agrodalm te Dubrava-Dubrovnik, no u slučaju drugačijeg raspleta između Agrodalma i Dubrovnika, moguća je i zamjena mjesta pa bi parovi bili Sonik-Dubrovnik te Dubrava-Agrodalm. U tom slučaju imali bi jedan dalmatinski ogled i jedan zagrebački. Financijski? Isplativo itekako. Svakako zanimljivo za popratiti…

 

Sonik na svom terenu dočekuje Rudeš i tu ne bi trebalo biti problema da Zadrani dođu do nove pobjede, drugoplasirana Dubrava će ugostiti Đakovo, kojem je pobjeda imperativ, više nego Dubravi, no realno gledajući Đakovčani bi morali odigrati utakmicu bez greške kako bi došli do pobjede. Ipak, dojma smo da će oni sve karte ipak staviti na zadnje kolo kada ugošćuju Pulu i kada će im trebati pobjeda sa više od 5 razlike. Dubrovnik u subotu gostuje kod Universitasa, koji je osigurao ostanak i igrat će neopterećeno, a upitno je i u kojem će sastavu igrati pa bi Dubrovnik mogao imati dosta problema bude li mlada momčad Mile Karakaša pojačana nekim igračima iz prve ekipe Splita. Agrodalm na svom terenu dočekuje otpisane Jazine pa će nakon pobjede u Đakovu i na svom terenu tražiti nova dva boda.

Što se tiče opstanka, tu je situacija zamršena. Pula, Rudeš i Đakovo imaju po 27 bodova, Zapruđe 29. Pula na svom terenu dočekuje otpisani Kvarner, Đakovo ide na noge Dubravi, Rudeš Soniku, dok je Zapruđe ovo kolo gost Ribole. Realno gledajući, nakon tih utakmica Pula i Zapruđe bi se trebali izjednačiti sa 29 bodova, Rudeš i Đakovo sa 28.

U zadnjem kolu igraju Đakovo-Pula, Rudeš-Agrodalm i ta dva susreta će biti odlučujući. Iz svih tih kombinacija ispada ekipa Zapruđa, čak i da izgubi obje utakmice, jer u krugu ekipa sa 30 bodova, imaju najbolji omjer sa ekipama Pule, Đakova i Rudeša pa svoje dvije utakmice mogu odigrati mirno do kraja.

 

Parovi 21.kola, subota 23.03. u 18 sati:

 

Pula 1981-Kvarner 2010

Dubrava-Đakovo

Agrodalm-Jazine Arbanasi

Sonik Puntamika-Rudeš

Ribola Kaštela-Zapruđe

Universitas-Dubrovnik

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype