KOD

U15 turnir u Vukovaru: Hrvatska bolja od Slovenije

Goran Vidaković

Goran Vidaković

U prvoj utakmici turnira naši su predkadeti bili bolji od Slovenije.

U Vukovaru je krenuo posljednji ovogodišnji međunarodni turnir za naše reprezentacije. Naši U15 pretkadeti pobijedili su Sloveniju rezultatom 89:82, a u iduća dva dana ih još čekaju ogledi s Češkom i Poljskom.

Utakmica sa Slovenijom bila je poprilično izjednačena, iako je striktno gledano hrvatska reprezentacija većinu vremena bila u vodstvu. Prva je četvrtina završila u egalu na 23:23, dok u drugoj naša obrana izvršava sve svoje zadatke pa Slovenija ubacuje tek 6 poena i na veliki se odmor odlazi s 40:29. Drugo poluvrijeme naše U15 nade odlično započinju pa u trećoj četvrtini dolazi i do najveće prednosti nakon trice Davida Pavina za 54:39. Ipak, u posljednju se dionicu ulazi s tek +7, a probuđena Slovenija pedeset sekundi do kraja tricom Petra Bandelja izjednačuje na 72:72. Uspješnih ubačaja, unatoč vrijednim pokušajima, nije bilo do isteka vremena te se ulazi u produžetak.

Poklonjeno vrijeme Hrvatska bolje koristi te s početnim koševima Frančeščevića i Pavina stječe prednost koju više ne ispušta. David Pavin je Hrvatskoj upisao 18 poena (trice 4-6), kao i Toni Bilić (dvice 5-6). Luka Frančešćević je dodao 15 poena, a statistički najefikasniji bio je Jurica Zagoršak s 14 poena, 13 skokova (6 u napadu), 4 asistencije i 4 osvojene lopte. U slovenskoj se reprezentaciji istaknuo Petar Bandelj s 22 poena, 7 skokova i 5 osvojenih lopti.

KOMPLETNA STATISTIKA

https://www.fibalivestats.com/u/HKS/1453884/bs.html

Tekst i foto: HKS

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype