sportski sportski sportski sportski

KOD

Uljarević i Krstanović sredili Analitičare

Nedjeljna matineja u podne donijela je susret Premijer lige između Hermes Analitice i Škrljeva, a na kraju su gosti prelomili utakmicu u drugom poluvremenu i zasluženo slavili.

 

Premijer liga, 16.kolo:

Hermes Analitica-Škrljevo 96:99(26:24,23:21,23:29,24:25)

(Kordić 26, Foster 21/ Uljarević 26, Krstanović 24)

Analitičari su bolje otvorili utakmicu, iako je bilo odmah jasno da će ovo biti neizvjesna utakmica, a pokazalo se kroz prvu četvrtinu i utakmica na puno poena. Vodstva su se doslovno mijenjala iz minute u minutu, a domaća momčad je na veliki odmor ipak ponijela vodstvo od 4 poena viška. No u drugom poluvremenu ipak nešto drugačija slika. Već nakon dvije minute gosti su prešli u vodstvo koje nisu ispuštali do samog kraja utakmica i zadnjih minuta. Ipak, tri minute prije kraja Ivan Svoboda je pogodio tricu za preokret i vodstvo svoje ekipe 92:90. Uslijedio je tada uzvrat gostiju, preko Yacubua koji je također tricom vratio vodstvo svojoj ekipi, no Kordić se s time nije složio i uslijedila je nova trica za ponovno vodstvo Analitičara 95:93. Nakon toga u slijedećem napadu, nakon prekršaja, Barnjak je zabio jedno slobodno bacanje, a u slijedećem napadu Svoboda je dobio tehničku, a Uljarević zabio jedno bacanje za 95:95. Imali su gosti još jedan napad, koji je iskoristio ponovno Barnjak i donio svojoj ekipi vodstvo 95:97, da bi Analitičari slijedeći napad promašili, načinili prekršaj na Uljareviću koji je bio miran sa linije slobodnih za pobjedu gostiju.

Kod domaćih odličan je bio Filip Kordić s 26 poena(9/12 šut), 5 skokova i 4 asistencije, a dobro ga je pratio Tevin Foster s 21 poenom, 4 skoka i 8 asistencija. Gosti su u svojim redovima imali najboljeg igrača utakmice, Karla Uljarevića koji je postigao 26 poena(9/14 šut), imao 7 skokova, 8 asistencija i 5 iznuđenih prekršaja, za valorizaciju čak 35. Odlično ga je pratio Stipe Krstanović s 24 poena(9/14 šut) i 6 skokova.

 

Foto: Marin Sušić

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype