Vanja Miljković napušta Mađarsku nakon pet godina i postaje pomoćni trener Dini Repeši u Pardubicama

Novi izazovi za Vanju Miljkovića, ovoga puta u Češkoj.

Osječki košarkaški trener, Vanja Miljković, napušta Mađarsku nakon punih pet godina rada. Pečuh je bio njegov privremeni dom, a u tih pet godina Vanja je dvije godine bio trener njihove U18 akademije, dvije i pol godine bio je trener njihove ženske ekipe i ona pola sezone kao pomoćni trener seniorske ekipe PVSK, koja se natjecala u Prvoj ligi.

Sada je došlo vrijeme da se okrene novim izazovima te se seli u Češku, točnije u BC Pardubice, gdje će obavljati nekoliko uloga. Prije svega, biti će pomoćnik seniorske momčadi, koju vodi naš Dino Repeša. Osim toga, biti će glavni trener U23 ekipe te će između toga biti zadužen za individualni rad sa mladim perspektivnim igračima kluba, u projektu Golden Talents.

“Veliko nam je zadovoljstvo da u Beks dočekamo Vanju Miljkovića, koji će biti pomoćni trener u A-timu, raditi će kao glavni trener U23 ekipe i kao jedan od trenera projekta Golden Talents, gdje će sudjelovati u individualnom razvoju naših mladih igrača. Prilikom odabira novog pomoćnika za nas, jedan od ključnih kriterija bila je želja za radom, ne samo s muškom momčadi, već i s mladim, talentiranim igračima koje želimo postepeno ulagati u mušku košarku u duhu filozofije kluba. Iz našeg prvobitnog kontakta sa Vanjom, apsolutno je očigledno da se u tom pogledu u potpunosti slažemo. Vanji želimo srdačnu dobrodošlicu u klub, radujemo se međusobnoj suradnji i želimo mu dobrodošlicu u Beksu”, rekao je sportski direktor Radek Nečas.

Foto: BK Pardubice

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype