sportski sportski sportski sportski

KOD

Vedran Vukušić: Vjerujem da ćemo složiti respektabilnu momčad

Žuti su jučer dobili i definitivnu potvrdu da će slijedeće sezone igrati ABA ligu.

Nakon što je vodstvo lige otkazalo sezonu iza nas i odlučilo da nem pobjednika, niti će tko ispasti, donijela se i odluka da se ligi priključe prvoplasirani i drugoplasirani iz druge ABA lige. To su na kraju Borac iz Čačka i Split pa će liga brojati od slijedeće sezone 14 klubova.

Hrvatska će tako imati slijedeće sezone tri predstavnika u regionalnom natjecanju.

Splićani su ovako komentirali novu situaciju u kojoj se nalaze…

“Pripremali smo se već duže vrijeme za ovaj iskorak do kojeg smo došli nakon zanimljive sezone, koju smo završili odlično i uvjeren sam da bismo plasman u ABA ligu ostvarili i da nije bilo kraja lige zbog epidemije. Ono što je sigurno, klub je u svim segmentima, od radne zajednice pa do momčadi, spreman za sve što nas čeka, sretni smo i s velikim uzbuđenjem čekamo prve utakmice. Vjerujemo da će i sponzori prepoznati potencijal kojeg nudi igranje u ABA ligi i da ćemo sve to, svi zajedno, znati iskoristiti. Povratak ABA lige na Gripe puno znači i za naš grad, navijači će imati prigodu sudjelovati u jednom kvalitetnom natjecanju koje će ponuditi puno uzbuđenja i emocija” – rekao je direktor KK Splita Edo Blažević.


Pred sportskim direktorom Vedranom Vukušićem sada je veliki posao.
“Sretni smo što ćemo odmjeriti snage s najboljim ekipama u regiji. Ne želimo biti prolaznici, svjesni smo svih manjkavosti u odnosu na budžete drugih ekipa, ali vjerujem da ćemo složiti respektabilnu momčad, koja će biti spoj mladosti i iskustva” – kazao je Vukušić.


Na treneru Ivici Skelinu je da na parketu odradi svoj dio posla.
“Nakon sedam godina ponovno smo u ABA ligi, svjesni smo da je pred nama izuzetno težak zadatak. ABA ligu nije jednostavno igrati, to je teško natjecanje, a pred nama je period u kojem moramo pokušati sastaviti ekipu koja će biti kompetitivna” – kaže Skelin.

Tekst i foto: KK Split

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype