sportski sportski sportski sportski

KOD

Veljko Mršić: “Zadovoljan sam kako izgledamo za sada.”

KK Zadar i njegovo vodstvo su održali prvu press konferenciju uoči početka sezone.

Zadar je ovo ljeto doživio mnoge promjene, a na neke još uvijek i čeka, ako se tako može nazvati ono u što ulaze uskoro. To je izbor za novog direktora, nakon što ubrzo ističe mandat trenutnom obnašatelju te dužnosti, gospodinu Željku Žilavcu.

Ono što je upitno svima, je početak nove sezone i njezin datum. Za sad je početak sezone u ABA ligi pomaknut za dva tjedna, dok je početak Premijer lige i dalje zakazan za 19.9., no i tome će se više znati u budućnosti. Povodom toga, obratio se Željko Žilavec:

“Detalje oko početka još ne znamo, jedino što se službeno zna, da će se igrati HT Premijer liga i ABA liga. Sve ostalo je u fazi nagađanja, zbog trenutne situacije oko pandemije. Svi smo svjesni da se situacija mijenja iz dana u dan, svaka država donosi neke svoje mjere u borbi protiv koronavirusa. Jučer su nam sletjela dva nova igrača, Boykins i Galloway. Jedan i drugi su u izolaciji i došli su s negativnim testom na COVID-19 . Nakon sedam dana oni će se ponovno testirati, bude li test negativan kao i prvi, oni će se onda moći priključiti ekipi. Morat ćemo čekati potvrdu od HKS-a i od ABA lige kako će izgledati početak sezone. Do tada moramo biti odgovorni. Ja ću s odgovornima na Višnjiku razgovarati o nekim mjerama koje ćemo morati postrožiti i promijeniti. Ovom prilikom se želim javno zahvaliti epidemiolozima u Zadru, Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo i svim liječnicima koji neumorno rade da bi nas zaštitili. Imamo dobru suradnju s njima, oni nam izlaze u susret što nama puno znači.”

Osim njega, novinarima se obratio i Dominik Mavra, čije se potpisivanje produženja ugovora sa Zadrom sa nestrpljenjem čekalo, pogotovo kod navijača.

“Jako sam sretan što sam produžio ugovor s Zadrom i što je dosta mojih suigrača iz prošle sezone ostalo, tako da možemo nastaviti gdje smo stali prošle sezone. Za sad pripreme idu u jako dobrom smjeru, svi dajemo sve od sebe na svakom treningu. Pristup svakog igrača je na maksimumu. Suradnja s Veljkom je prva liga, mislim da je dovoljno za reći da treniramo jako i da nema nervoze.”

Riječ je dobio i trener Veljko Mršić, koji je otkrio kako teku pripreme u ovom trenutku i što čeka njegovu ekipu u nastavku priprema.

Pripreme idu u dobrom smjeru, nemamo nikakvih problema. Imali smo neku malu ozljedu Duje Brale koji je propustio 3 dana treninga. Sve ostalo ide po planu, dečki stvarno rade dobro i daju sve od sebe. Krajem ovog tjedna bi se trebali kompletirati. U petak ćemo odigrati prvu prijateljsku utakmicu na Višnjiku protiv Alkara. Nadam se da ćemo konačno od ponedjeljka imati cijelu ekipu na okupu. Imat ćemo kvalitetna četiri tjedna prije prve službene utakmice u HT Premijer ligi. Iz dana u dan izgledamo sve bolje i bolje. Imamo dosta igrača koji su se priključili iz omladinskog pogona, oni su nam dosta pomogli. Jako sam zadovoljan kako sve to za sad izgleda”.

Foto i tekst: KK Zadar

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype