sportski sportski sportski sportski

KOD

Vice Sep: “Damir Rajković ostaje naš trener i dalje, to uopće nije bilo upitno”

Razgovarali smo sa predsjednikom KK Adria Oil Škrljevo, koji je otkrio neke od planova za budućnost.

Košarkaši Škrljeva su na prislinom odmoru, kao i veći dio košarkaških kolektiva, no kako su mjere popustile, tako se i oni nadaju da će ubrzo na svoje “poslove”. Isto tako, oni sa “drugog kata”, iz Uprave, iščekuju vijesti oko toga kako će izgledati slijedeća sezona i kada će uopće početi. Mnogi klubovi u ovom su vremenu osuđeni na improvizaciju i neizvjesnost, a kakva je situacija u Škrljevu, najbolje će nam reći njihov predsjednik, Vice Sep, koji nam se javio nakon povratka radnim obavezama.

Vice, kakva je situacija u vašem klubu po pitanju treniranja?

“Pa s obzirom da se naša dvorana nalazi u drugoj općini, općini Čavle, ona je još uvijek zatvorena i tu smo onemogućeni. No, kako su ove mjere popuštene i većina se vraća nekim uobičajenim obavezama, iako sa propisanim mjerama, nadam se da ćemo i mi što prije u normalu.”

Kao i vi, tako i mi novinari, željno iščekujemo odluku o sustavu natjecanja za slijedeću sezonu…

“U pravu ste. Dok se to ne donese ni mi još ne znam kako će sve funkcionirati oko kluba, točnije oko seniorske ekipe. Postoje razne indicije i priče oko proširenja lige pa tako i oko sistema, hoće li biti dvokružni ili trokružni i dok se ti detalji ne donesu, teško je išta planirati.”

…pa tako i budžet…

“Upravo to, što je najbitnije. Najgore od svega je to što nitko ne zna koliko će sve ovo oko Korone skupa trajati i hoće li se, po nekim najavama stručnjaka, to na jesen vratiti i onda opet sve stopirati. Mi se nadamo da neće i da ćemo svi skupa što prije početi normalno funkcionirati. Shodno tome, mi ćemo ići u planiranje budžeta i pripremati sezonu, no upitno je sve kako će to izgledati, tako da mi je jako teško bilo šta planirati ili se razbacivati nekakvim najavama i ambicijama.”

Da se ipak malo vratimo na ono što se događalo prije prekida sezone. Prilično turbulentna sezona je iza vas, sa dosta oscilacija i različitih rezultata, no baš pred prekid sezone, proigrali ste…

“Gledajte, mi smo pred početak sezone u dogovoru sa trenerom Rajkovićem doveli neka pojačanja, za koja smo mislili da će biti dobra za nas. Ostavili smo nekakav kostur ekipe od prošle godine i nadali se boljem rezultatu od prošle sezone. Kao i u svakom poslu, tako i u ovom uvijek morate računati na to da neće uvijek sve biti glatko i da neće ići kako ste planirali. Dogodile su nam se i neke ozljede stožernih igrača, naredalo se nekoliko dalekih putovanja u Alpe Adria Cupu, nakon kojih su nas čekale domaće obaveze i možda smo tu malo izgubili korak i dogodili su se neki ne predviđeni porazi.”

No panike nije bilo…

“Ma naravno. Možda su oni za navijače bili iznenađujući i razočaravajući, vjerujte i za nas su bili na neki način, no nismo htjeli skrenuti sa puta koji smo si zacrtali. U drugom dijelu sezone, kada smo i napravili neke igračke promjene, riješili se nekog, kako ja to volim reći, “lošeg tkiva” u momčadi, stvari su se popravile.”

Ipak, ispostavilo se da je dolazak Nika Slavice popravio krvnu sliku…

“Nik je definitivno donio jednu novu dimenziju i možda ono nešto što nam je do tog trenutka očajnički nedostajalo. Igrač koji je radio veliku razliku na terenu. Vidjelo se već na prvoj utakmici da on nije zaboravio igrati košarku, samo ga je netko morao ponovno “resetirati” i dati mu povjerenje, koje je njemu možda i najbitnije. Najbolje iz te priče je i to da su i drugi igrači uz njega proigrali, to želim posebno nadodati, da ne ispadne da njihov doprinos boljim igrama nije primjećen.”

Nik je od trenera Rajkovića dobio ono što mu je nedostajalo, povjerenje.

“Sigurno da je, on je i sam isticao nekoliko puta da mu je upravo to nedostajalo u karijeri i da to ovdje kod nas apsolutno ima, uz sve to igrao je i na svojoj prirodnoj poziciji. Damir ga dobro poznaje i sve se to uklopilo u jedan paket koji je dignuo cijelu ekipu.”

U tom nekom lošem periodu, po načelima trenerskog posla, Rajković je po svim parametrima morao biti na udaru. No, ne i u Škrljevu.

“Nikako. Govora o smjeni nije bilo. Mi smo od prvog dana naše suranje znali kakvog smo čovjeka i trenera doveli. Ja osobno smatram da je on jedan od naših najbolji trenera, a njegovi rezultati i uspjesi sa reprezentativnim selekcijama govore tome u prilog. Mi nismo klub koji će trenera mijenjati nakon tri-četiri poraza, iako su neki u vrijeme naše rezultatske krize to zazivali, čak i neki mediji, vjerujte da meni i ljudima iz Uprave to nije palo na pamet. Kao što sam već rekao, novi igrači koji su stigli, nisu stigli sami, netko je te igrače morao predložiti, dogovoriti, potpisati…ako ćemo već pričati o “krivici”, iako ja to ne volim gledati na taj način, krivi smo onda svi. Ne možemo uvijek upirati prstom u trenera. No, kažem, trener ima apsolutnu podršku i povjerenje.”

I za slijedeću sezonu?

“Definitivno. Taj dio uopće nije upitan.”

U redu, najbitnije smo definirali. I za kraj, što se tiče igračkog kadra, kakva je tu situacija?

“Kako sam i rekao, dok ne bude situacija jasna oko slijedeće sezone nećemo žuriti sa odlukama. Momčad ćemo slagati prema tome kako će liga izgledati i kakav će biti sustav natjecanja, no sigurno je da nećemo nigdje žuriti sa potpisima. Velika je mogućnost da ćemo već sada, kada krenemo sa treninzima uključiti dosta mladih igrača sa ovog našeg prostora te možda i neke igrače iz A2 lige, one kvalitetnije.”

Hvala gospodinu Sepu na ugodnom razgovoru, a Škrljevu želimo sretnu i mirnu sezonu, kad god ona počela.

Foto: KK Adria Oil Škrljevo (Facebook)

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype