Vladimir Jovanović: “Jedan novinar od mog dolaska ima osobni problem sa mnom i neku netrpeljivost koja ne znam odakle dolazi”

Trener Cibone, Vladimir Jovanović je odradio intervju za portal Mozzart iz Srbije.

“Perspektivni srpski trener za Mozzart Sport govorio o dosadašnjim rezultatima Cibone, kako se nosi sa pritiscima, kritikama i spekulacijama, šta je prava istina iza priča o Roku Prkačinu i Lovru Gnjidiću, ali i pozivu selektora, reprezentaciji Srbije i Igoru Kokoškovu…

Ime i prezime Vladimira Jovanovića poslednjih dana često je kružilo medijskim nebom u Srbiji i regionu. Vest da je postavljen za novog selektora mlade reprezentacije Srbije koju čeka takmičenje u B diviziji gotovo se poklopilo sa spekulacijama da mu se u Ciboni sprema otkaz, te gostovanjem Crvenoj zvezdi u Beogradu gde je njegova ekipa bila gotovo ravnopravan takmac.

Uprkos mladosti, perspektivni srpski stručnjak je kritike dela hrvatske javnosti izneo stoički, sa osmehom na licu i bez previše osvrtanja na spekulacije, ali i sa ozbiljnom dozom ponosa jer mu je poveren važan zadatak – da Srbiju vrati u elitni rang.

Između ostalog, u intervju se dotakao medijskih špekulacija koje se posljednjih nekoliko dana “vrte” u Hrvatskoj, a tiču se njegove budućnosti u Ciboni…

“Iza tebe je čudan period. Nakon poraza od Alkara u Hrvatskoj se pojavila vest o otkazu koji ti se sprema, da nećeš dočekati ni gostovanje Crvenoj zvezdi. Posle na konferenciji si sa osmehom odgovorio na pitanje novinara o tvom statusu. Deluje kao da od tvog dolaska u Cibonu deo javnosti neprestano traži “dlaku u jajetu“, odnosno povod da izvrši pritisak kako bi dobio otkaz?

“U tome ima nekog smisla, ali ne želim celu hrvatsku javnost da mešam u sve to. Jedan novinar i jedan dnevni list pišu o tome. Taj novinar od mog dolaska ima lični problem sa mnom i neku netrpeljivost koja ne znam odakle dolazi, po kom osnovu. Takođe ima svoje ’intimuse’ koje propagira kroz medije. Verovatno je to razlog zašto piše neke tračeve, senzacionalne naslove i na taj način pokušava da umanji moj rad“.

Koliko na tebe ima uticaja to što se priča i spekuliše?

“Iskreno me ne dotiče to ni najmanje. Meni je samo krivo što postoji tako sramotan način izveštavanja, u čemu ne postoji ni trunka istine. To samo umanjuje sav trud i rad ovih mladih igrača, koji na terenu izgaraju za taj dres. Jedino mi je toga žao. Lično nemam nikakav problem da o meni pišu, ne samo taj novinar, već bilo ko i bilo šta. Znam ko sam i šta sam, kako radim i ne polažem račune preko medija, nego ljudima u klubu. A koliko znam – imam podršku ljudi iz kluba“.

Cijeli intervju u kojem se dotakao i naših talenata Roka Prkačina, Lovre Gnjidića, ali i cijele momčadi, možete pročitati na linku ispod…

https://www.mozzartsport.com/kosarka/vesti/vladimir-jovanovic-ne-bih-voleo-da-se-stvori-slika-kako-je-kokoskov-izgubljen-za-srpsku-kosarku/406592

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype