sportski sportski sportski sportski

KOD

Vraća se Ilija Đoković, koji je Roku Ukiću prepustio “desetku”: “Nije bilo dvojbi, to je njegov broj.”

Nakon 90 dana, na parket se vraća Ilija Đoković.

Bio je 6. prosinac, prva minuta gostovanja Splita kod Mege… Ilija Đoković prošao je kroz sredinu, ruka je ostala unatrag, nastradalo je rame. Bolni grč na licu momka koji je toliko očekivao od sezone sa “Žutima”, pokušao je odigrati još jedan napad, ali rame je ostalo spušteno. Slijedili su dani neizvjesnosti, pregledi, operacija ili ne. Na kraju je odlučeno da operacije neće biti.

“Bili su to teški dani, najteže je bilo čekati hoće li mi trebati operacija ili ne. Znao sam da s operacijom gubim sezonu, a bez nje su mi izgledi da ću zaigrati bili puno veći” – priča nam Đoković.

I evo ga, točno 90 dana od ozljede, Đoković se vraća na parket, bit će u momčad za utakmicu protiv Alkara u Sinju (subota u 18 sati). Iza njega su brojni treninzi, mukotrpni rad, pa oni prvi kontakti koje je najprije odrađivao s juniorima, priključivanje treninzima prve momčadi. Rame je sve izdržalo.

Nisam sretan, ja sam presretan zbog povratka. Momcima ide odlično, nadam se i vjerujem da ću barem malo pomoći u našim nastojanjima da budemo u sredini ABA lige i osvojimo titulu prvaka. Imamo odličnu momčad, oduševljen sam atmosferom, serijom pobjeda s novim trenerom“- kaže Đoković.


Na parket će istrčati s brojem 0 na leđima, “desetke” se odrekao kada se na Gripe vratio Roko Ukić.

“To je Rokov broj, nosio ga je uvijek u Splitu. Nije bilo dvojbi, premda sam i ja “desetku” nosio cijelu karijeru. Ali, kada je Roko u pitanju naravno da sam mu prepustio njegov broj. Izabrao sam nulu, jer osjećam da je ovo neki moj novi početak, vjerujem uspješan, i za Split i za mene.”- zaključio je Đoković.

Izvor: KK Split

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype