sportski sportski sportski sportski

KOD

Vratilo se dite materi: Roko Ukić ponovno u žutom dresu

Split i Roko Ukić se se ponovno povezali…

Vijest je ovo koja će obradovati navijače Žutih, iako im je i dalje zabranjeno vidjeti svoje ljubimce uživo pa tako i Roka.

Nakon dugih 15 godina, naš se reprezentativni kapetan vraća na mjesto sa kojeg je sve krenulo za njega. No, u ovom trenutku, trenutku povratka, možda ipak treba spomenuti velike klubove u kojima je Roko igrao, kako je otišao sa Gripa…

Tau Ceramica. Barcelona. Lottomatica Rim. Toronto Raptors. Milwaukee Bucks. Fenerbahče. Panathinaikos. Dosta? Dosta.

Igrač koji nikad nije trčao za novcem, nego za košarkom i igrom. I asistencijama. Pa onda ni ne čudi što je nakon samo godinu i pol igranja u NBA ligi, odlučio da mu je ipak bolje otići negdje gdje će igrati, a grijati klupu. I to u najboljim godinama. I opet je novac bacio u drugi plan. Košarka je njegov život, ipak.

Povratak u Europu brzo se pokazao kao pun pogodak. Igranje u top klubovima, trofeji (njih 8), uživanje u košarci i puno radosti na terenu su ono što je ispunjavalo Roka.

I ovim dolaskom, opet će se boriti za trofeje. Njegovim dovođenjem, i ovako dosta jaki Split, u kontekstu Premijer lige, se promeće u jednog od glavnih favorita za naslov prvaka. I opet će Roko doći na svoje. Borba za trofeje. No, nažalost tek od ožujka, ali pravo nastupa u ABA ligi imat će odmah. I tamo će sa njim Split zasigurno izgledati još bolje.

Što će sve donijeti mladićima sa Gripa, uopće ne treba spominjati. Dva puta smo telefonski razgovarali i bilo mi je dovoljno da shvatim o kakvom se, prije svega, čovjeku, a onda i igraču radi. Sretno Roko, sretno Splite.

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype